.

Cod COR nitrator


Cod COR nitrator

Cod COR: nitrator

Cod COR: 813146 - nitrator


Meseria de nitrator face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.

Istoria meseriei de nitrator

Meseria de nitrator a fost practicata in mod traditional de mai multe secole. Acest lucru implica folosirea unor substante chimice pentru a transforma materialele in produse finisate. Procesul a inceput in secolul al XVIII-lea, cand nitratul de potasiu a fost folosit pentru a trata materialele textile. Acest proces a fost folosit in mod extensiv in industria textila si a fost folosit pentru a trata materialele pentru a le face mai rezistente la uzura si mucegai. In secolul al XIX-lea, nitratul de potasiu a fost folosit pentru a trata materialele din lemn, cum ar fi lemnul de esenta tare, pentru a le face mai rezistente la umezeala si mucegai. In prezent, nitratul de potasiu este folosit in mod extensiv in industria de prelucrare a lemnului, precum si in industria de prelucrare a metalelor. Acest proces este folosit pentru a trata materialele pentru a le face mai rezistente la coroziune si pentru a le oferi o finisare mai buna.

Model fisa de post: nitrator

Fisa de post pentru meseria de nitrator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: nitrator, cod COR 813146


Grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

Titlu post: Nitrator

Descrierea postului:

Nitratorul este responsabil pentru prelucrarea produselor chimice prin nitrare. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre reactii chimice si sa poata folosi echipamente si instrumente de laborator.

Responsabilitati:

Preluarea produselor chimice si pregatirea lor pentru nitrare;

Monitorizarea procesului de nitrare si ajustarea parametrilor in functie de necesitati;

Analizarea rezultatelor si raportarea lor catre supervisor;

Mentinerea echipamentelor si instrumentelor de laborator in stare buna de functionare;

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

Mentinerea unui mediu curat si ordonat in laborator.

Cerinte:

Diploma de liceu sau echivalent;

Experienta anterioara in domeniul chimiei;

Cunostinte despre reactii chimice si echipamente de laborator;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres.

  • 8

    Grupa Majora 8

    Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

    Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

  • 81

    Subgrupa Majora 81

    Operatori la masini si instalatii

    Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

  • 813

    Grupa Minora 813

    Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice

    Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.

  • COR

    Grupa de baza 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

    Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.

  • COD

    COD COR 813146 - nitrator