.

Cod COR tamplar mecanic la rindeluit


Cod COR tamplar mecanic la rindeluit

Cod COR: tamplar mecanic la rindeluit

Cod COR: 752318 - tamplar mecanic la rindeluit


Meseria de tamplar mecanic la rindeluit face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de tamplar mecanic la rindeluit

Tamplarul mecanic la rindeluit este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea lemnului prin rindeluire. Acest proces implica folosirea unor scule speciale, cum ar fi rindele, pentru a prelucra lemnul in forme si dimensiuni precise. Meseria a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. In acea perioada, tamplarii mecanici la rindeluit erau angajati pentru a preluca lemnul in piese de mobilier si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai populara, iar tamplarii mecanici la rindeluit au fost angajati pentru a prelucra lemnul in piese de mobilier si alte obiecte decorative. In prezent, tamplarii mecanici la rindeluit sunt angajati in industria de prelucrare a lemnului, unde folosesc scule speciale pentru a prelucra lemnul in piese de mobilier si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: tamplar mecanic la rindeluit

Fisa de post pentru meseria de tamplar mecanic la rindeluit


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tamplar mecanic la rindeluit, cod COR 752318


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

FISA DE POST

Titlu post: Tamplar mecanic la rindeluit

Descrierea postului:

Tamplarul mecanic la rindeluit este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin rindeluirea lor. Acesta trebuie sa pregateasca piesele metalice, sa le masoare si sa le rindeleasca cu ajutorul unor masini specializate. Tamplarul mecanic la rindeluit trebuie sa verifice piesele prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile tehnice si sa le pregateasca pentru asamblare.

Responsabilitati:

- Preluarea si prelucrarea metalelor prin rindeluirea lor;

- Masurarea si verificarea pieselor prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile tehnice;

- Utilizarea masinilor specializate pentru a prelucra piesele metalice;

- Asamblarea pieselor prelucrate;

- Mentinerea masinilor si a echipamentelor in stare buna de functionare;

- Respectarea normelor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalelor;

- Cunostinte solide despre masinile si echipamentele folosite in prelucrarea metalelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de masurare si verificare a pieselor prelucrate;

- Abilitati de utilizare a masinilor specializate.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 75

    Subgrupa Majora 75

    Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

    Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 752

    Grupa Minora 752

    Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

    Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

  • COR

    Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

    Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

  • COD

    COD COR 752318 - tamplar mecanic la rindeluit