.

Cod COR tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori


Cod COR tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori

Cod COR: tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori

Cod COR: 721310 - tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori


Meseria de tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori

Meseria de tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori dateaza din antichitate, cand acoperisurile erau realizate din materiale precum lut, paie, stuf si lemn. Acestea erau folosite pentru a proteja cladirile de intemperii si pentru a le oferi un aspect estetic. Cu timpul, tehnologia s-a dezvoltat si s-au dezvoltat materiale mai rezistente si mai durabile, precum tabla si tigla. Acestea au permis construirea unor acoperisuri mai rezistente si mai durabile, care pot rezista la intemperii si la schimbarile climatice. Tinichigii sisteme de acoperisuri si invelitori sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor si invelitorilor. Ei trebuie sa fie familiarizati cu diferite materiale si sa cunoasca tehnicile de instalare si intretinere corecte. Meseria de tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori a evoluat si s-a dezvoltat in decursul anilor, oferind oamenilor o modalitate de a proteja cladirile si de a le oferi un aspect estetic.

Model fisa de post: tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori, cod COR 721310


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu Sisteme de Acoperisuri si Invelitori

Descrierea postului:

Tinichigiu Sisteme de Acoperisuri si Invelitori este responsabil pentru instalarea, repararea si intretinerea sistemelor de acoperisuri si invelitori. Acesta trebuie sa asigure ca toate lucrarile sunt efectuate la standarde inalte si sa respecte toate regulile si reglementarile in vigoare.

Responsabilitati:

Instalarea, repararea si intretinerea sistemelor de acoperisuri si invelitori.

Verificarea si inspectarea sistemelor de acoperisuri si invelitori pentru a identifica problemele si a le rezolva.

Asigurarea ca toate materialele sunt instalate corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei pentru a asigura ca toate lucrarile sunt efectuate la standarde inalte.

Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a efectua lucrarile.

Respectarea tuturor regulilor si reglementarilor in vigoare.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in siguranta.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul instalarii, repararii si intretinerii sistemelor de acoperisuri si invelitori.

Cunostinte solide despre materialele si echipamentele folosite in domeniu.

Abilitati de comunicare excelente.

Abilitati de lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problem

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 72

    Subgrupa Majora 72

    Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

    Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

  • 721

    Grupa Minora 721

    Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

    Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

  • COR

    Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

    Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

  • COD

    COD COR 721310 - tinichigiu sisteme de acoperisuri si invelitori