.

Cod COR Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu


Cod COR Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu

Cod COR: Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu

Cod COR: 6310 - Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu


Meseria de Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu face parte din grupa de baza: Fermierii a caror productie este destinata consumului propriu cresc si recolteaza culturi de camp, fructe si legume, planteaza arbori si arbusti, in scopul de a asigura hrana, adapost si un minim de venit pentru ei si pentru familiile lor..

Istoria meseriei de Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu

Meseria de fermier a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Fermierii au fost responsabili pentru cultivarea si cresterea plantelor si animalelor pentru consumul propriu. Acestia au folosit tehnici agricole primitive, cum ar fi sapatul si aratul, pentru a cultiva plante si a creste animale. Acestia au folosit, de asemenea, fertilizanti naturali si alte metode pentru a imbunatati productia. In timp, tehnicile agricole s-au imbunatatit, ceea ce a permis fermierilor sa produca mai multe produse alimentare. In prezent, fermierii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi tractoare, combine si alte utilaje agricole, pentru a maximiza productia. Acestia folosesc, de asemenea, fertilizanti chimici si alte produse chimice pentru a imbunatati productia. Fermierii produc, de asemenea, produse alimentare pentru consumul propriu, cum ar fi legume, fructe, carne si produse lactate.

Model fisa de post: Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu

Fisa de post pentru meseria de Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu, cod COR 6310


Grupa de baza: Fermierii a caror productie este destinata consumului propriu cresc si recolteaza culturi de camp, fructe si legume, planteaza arbori si arbusti, in scopul de a asigura hrana, adapost si un minim de venit pentru ei si pentru familiile lor.

FISA DE POST

Titlu post: Fermier

Departament: Agricultura

Responsabilitati:

- Sa planifice si sa implementeze programe de cultivare si ingrijire a culturilor agricole, inclusiv plantarea, fertilizarea, irigarea, tratarea si recoltarea;

- Sa monitorizeze si sa evalueze starea culturilor agricole si sa ia masuri pentru a preveni si trata boli si daunatori;

- Sa administreze si sa mentina echipamentul si utilajele agricole;

- Sa gestioneze si sa monitorizeze stocurile de furaje si alte materiale necesare pentru cresterea animalelor;

- Sa monitorizeze si sa evalueze starea animalelor si sa ia masuri pentru a preveni si trata boli si daunatori;

- Sa administreze si sa mentina echipamentul si utilajele necesare pentru cresterea animalelor;

- Sa gestioneze si sa monitorizeze stocurile de produse agricole si sa ia masuri pentru a asigura calitatea produselor;

- Sa planifice si sa implementeze programe de marketing pentru produsele agricole;

- Sa tina evidenta si sa monitorizeze cheltuielile si veniturile din ferma;

- Sa respecte toate regulile si reglementarile legale si de mediu aplicabile.

Cerinte:

- Diploma de absolvire a unei scoli agricole sau experienta relevanta in agricultura;

- Cunostinte solide despre practicile agricole si tehnologia agricola;

- Cunostinte solide despre ingrijirea animalelor si cresterea animalelor;

- Cunostinte solide despre managementul fermei si marketingul produselor agricole;

- Abilitati de comunicare si

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 63

  Subgrupa Majora 63

  Fermieri, pescari si vanatori a caror productie este destinata consumului propriu (inclusiv culegatori de produse agricole din flora spontana)

  Fermierii, pescarii si vanatorii a caror productie este destinata consumului propriu (inclusiv culegatorii de produse agricole din flora spontana) se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp, fructelor si legumelor, plantarea arborilor si arbustilor, strangerea fructelor de padure, a plantelor medicinale si de alta natura, ingrijirea si vanarea animalelor, prinderea de peste si capturarea diverselor forme de viata acvatica, in scopul de a asigura hrana, adapost si un minim de venit pentru ei si pentru familiile lor.

 • 631

  Grupa Minora 631

  Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu

  Fermierii a caror productie este destinata consumului propriu cresc si recolteaza culturi de camp, fructe si legume, planteaza arbori si arbusti, in scopul de a asigura hrana, adapost si un minim de venit pentru ei si pentru familiile lor.

 • COR

  Grupa de baza Fermierii a caror productie este destinata consumului propriu cresc si recolteaza culturi de camp, fructe si legume, planteaza arbori si arbusti, in scopul de a asigura hrana, adapost si un minim de venit pentru ei si pentru familiile lor.

  Ocupatie simpla.

 • COD

  COD COR 6310 - Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu