.

Cod COR Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie


Cod COR Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie

Cod COR: Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie

Cod COR: 7544 - Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie


Meseria de Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie face parte din grupa de baza: Lucratorii specializati in servicii de erbicidare si de dezinsectie utilizeaza produse chimice pentru a elimina insectele daunatoare, animalele mici, plantele salbatice si alte organisme nedorite pentru a preveni deteriorarea culturilor, cladirilor si a altor structuri si imprejurimile acestora, precum si pentru a preveni riscurile asupra sanatatii..

Istoria meseriei de Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie

Meseria de lacatori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie a aparut in anii 1950, cand au fost introduse produse chimice pentru controlul ierbicidelor si insectelor. Aceste produse chimice au fost folosite pentru a controla si preveni infestarile de insecte si ierburi, precum si pentru a preveni raspandirea bolilor si a daunatorilor. Lacatorii specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie au fost angajati pentru a aplica produsele chimice in mod corespunzator si eficient. Acest lucru a permis controlul ierbicidelor si insectelor in mod eficient si sigur. in prezent, lacatorii specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie sunt angajati pentru a aplica produse chimice in mod corespunzator si eficient, pentru a preveni infestarile de insecte si ierburi si pentru a preveni raspandirea bolilor si a daunatorilor.

Model fisa de post: Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie

Fisa de post pentru meseria de Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie, cod COR 7544


Grupa de baza: Lucratorii specializati in servicii de erbicidare si de dezinsectie utilizeaza produse chimice pentru a elimina insectele daunatoare, animalele mici, plantele salbatice si alte organisme nedorite pentru a preveni deteriorarea culturilor, cladirilor si a altor structuri si imprejurimile acestora, precum si pentru a preveni riscurile asupra sanatatii.

Post: Lucrator specializat in servicii de erbicidare si dezinsectie

Responsabilitati:

Executa tratamente de erbicidare si dezinsectie in conformitate cu procedurile si standardele de calitate

Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a efectua tratamentele

Monitorizeaza si evalueaza eficacitatea tratamentelor

Identifica si raporteaza orice probleme sau defecte

Respecta toate regulile si procedurile de siguranta

Asigura mentinerea si curatarea echipamentelor si a materialelor

Asigura mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a mediului

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a muncii

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a datelor

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a informatiilor

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a proprietatii

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor naturale

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor umane

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor financiare

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor tehnologice

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor informationale

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor de energie

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor de apa

Respecta toate regulile si procedurile de protectie a resurselor de sol

Respect

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza Lucratorii specializati in servicii de erbicidare si de dezinsectie utilizeaza produse chimice pentru a elimina insectele daunatoare, animalele mici, plantele salbatice si alte organisme nedorite pentru a preveni deteriorarea culturilor, cladirilor si a altor structuri si imprejurimile acestora, precum si pentru a preveni riscurile asupra sanatatii.

  Descriere.

 • COD

  COD COR 7544 - Lcratori specializati in servicii de erbicidare si dezinsectie