.

Cod COR aburitor pluta


Cod COR aburitor pluta

Cod COR: aburitor pluta

Cod COR: 817207 - aburitor pluta


Meseria de aburitor pluta face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de aburitor pluta

Istoria meseriei de aburitor pluta se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Meseria a inceput in Anglia, in secolul al XIX-lea, cand aburitorii pluta au inceput sa foloseasca aburul pentru a transporta produsele lor. Aburitorii pluta au folosit aburul pentru a transporta produsele lor pe canale, rauri si lacuri, in special in Anglia si Irlanda. Acestia au folosit aburul pentru a transporta produsele lor la destinatii mai indepartate, cum ar fi porturile. Aburitorii pluta au devenit foarte populari in secolul al XIX-lea, deoarece aburul a permis transportul produselor la o viteza mai mare si mai sigura decat transportul cu cai sau carute. Aburitorii pluta au devenit si mai populari in secolul al XX-lea, cand au inceput sa foloseasca motoarele diesel si turbinele pentru a propulsa navele lor. Acestia au devenit si mai populari in anii '70, cand au inceput sa foloseasca tehnologia moderna pentru a face navele lor mai rapide si mai eficiente.

Model fisa de post: aburitor pluta

Fisa de post pentru meseria de aburitor pluta


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: aburitor pluta, cod COR 817207


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

Titlu post: Aburitor Pluta

Descrierea postului:

Aburitorul Pluta este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile prin aburirea lor. Acesta trebuie sa asigure ca materialele textile sunt prelucrate in mod corespunzator si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati:

Preluarea materialelor textile si prelucrarea lor prin aburirea lor;

Verificarea materialelor textile pentru a se asigura ca sunt prelucrate corespunzator;

Monitorizarea si reglarea temperaturii si presiunii aburului;

Asigurarea ca materialele textile sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate;

Mentinerea si curatarea echipamentelor si a zonei de lucru;

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defecte;

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea materialelor textile prin aburire;

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor textile;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Atentie la detalii si abilitati de inspectie.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817207 - aburitor pluta