.

Cod COR acar


Cod COR acar

Cod COR: acar

Cod COR: 831204 - acar


Meseria de acar face parte din grupa de baza: 8312 Franari, acari si agenti de manevra.

Istoria meseriei de acar

ul Acarul este o meserie veche, care dateaza din Evul Mediu. Acarul a fost unul dintre cei mai importanti mestesugari ai acelor vremuri, fiind responsabil pentru producerea si repararea articolelor de imbracaminte, cum ar fi haine, cizme si pantofi. Acarul a folosit materiale precum piele, blana si panza pentru a crea produsele sale. Acarul a fost, de asemenea, responsabil pentru repararea articolelor de imbracaminte, cum ar fi cusaturile, captuseala si alte detalii. Acarul a fost, de asemenea, responsabil pentru aplicarea ornamentelor si aplicatiilor decorative pe articolele de imbracaminte. Acarul a fost unul dintre cei mai importanti mestesugari ai acelor vremuri, fiind responsabil pentru producerea si repararea articolelor de imbracaminte.

Model fisa de post: acar

Fisa de post pentru meseria de acar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: acar, cod COR 831204


Grupa de baza: 8312 Franari, acari si agenti de manevra

ul

FISA DE POST

Titlu post: Acar

Departament: Departamentul de curatenie

Descrierea postului:

Acarul este responsabil pentru prevenirea si controlul infestarilor de acarieni in interiorul cladirilor. Acarul trebuie sa inspecteze si sa evalueze zonele infestate si sa ia masuri adecvate pentru a preveni si controla infestarile. Acarul trebuie sa aplice tratamente chimice si alte metode de control pentru a preveni si controla infestarile. Acarul trebuie sa monitorizeze si sa evalueze eficacitatea tratamentelor si sa faca recomandari pentru imbunatatirea programului de control al acarienilor.

Responsabilitati:

Inspecteaza si evalueaza zonele infestate de acarieni

Aplica tratamente chimice si alte metode de control pentru a preveni si controla infestarile

Monitorizeaza si evalueaza eficacitatea tratamentelor

Face recomandari pentru imbunatatirea programului de control al acarienilor

Urmareste si raporteaza orice infestari noi

Urmareste si raporteaza orice probleme legate de controlul acarienilor

Urmareste si raporteaza orice modificari in comportamentul acarienilor

Urmareste si raporteaza orice modificari in comportamentul populatiei de acarieni

Urmareste si raporteaza orice modificari in comportamentul populatiei de gazde

Urmareste si raporteaza orice modificari in comportamentul populatiei de vectori

Urmareste si raporteaza orice modificari in comportamentul populatiei de paraz

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 83

  Subgrupa Majora 83

  Conducatori de vehicule si operatori la instalatii si utilaje mobile

  Conducatorii de vehicule si operatorii la instalatiile si utilajele mobile conduc trenurile si autovehiculele sau actioneaza si supravegheaza masinile si echipamentele industriale si agricole ori executa sarcini specifice la bordul navelor si al altor ambarcatiuni de apa.

 • 831

  Grupa Minora 831

  Mecanici de locomotiva si asimilati

  Mecanicii de locomotiva si asimilatii acestora conduc sau asista la conducerea locomotivelor pentru transportul de pasageri si de marfa, isi asuma raspunderea si iau masuri de protectie a trenurilor de marfa in timpul calatoriilor, controleaza circulatia traficului feroviar prin actionarea semnalelor, asigura deplasarea materialului rulant si a trenurilor in statiile de triaj, pregatesc trenurile de tractiune (pentru remorcare) in mine si dirijeaza/controleaza circulatia acestora.

 • COR

  Grupa de baza 8312 Franari, acari si agenti de manevra

  Franarii, acarii si agentii de manevra isi asuma raspunderea si iau masuri de protectie a trenurilor de marfa in timpul calatoriilor, controleaza circulatia traficului feroviar prin actionarea semnalelor, asigura deplasarea materialului rulant si a trenurilor in statiile de triaj, pregatesc trenurile pentru tractiune (remorcare) in mine si dirijeaza/controleaza circulatia acestora.

 • COD

  COD COR 831204 - acar