.

Cod COR acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla


Cod COR acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla

Cod COR: acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla

Cod COR: 712101 - acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla


Meseria de acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla face parte din grupa de baza: 7121 Constructori de acoperisuri.

Istoria meseriei de acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla

Meseria de acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla se remarca prin istoria sa indelungata. Acoperitorii-invelitorii au fost prezenti in Europa inca din secolul al XV-lea, cand au inceput sa foloseasca tigla pentru a acoperi cladirile. In secolul al XVIII-lea, azbocimentul a devenit o optiune populara pentru acoperirea cladirilor, iar in secolul al XIX-lea, tabla a devenit o optiune populara pentru acoperirea cladirilor. Acoperitorii-invelitori au dezvoltat tehnici si materiale noi si mai eficiente de-a lungul anilor, ceea ce a facut ca meseria sa devina mai sigura si mai eficienta. Acoperitorii-invelitori sunt responsabili pentru instalarea si intretinerea acoperirilor de tigla, azbociment si tabla pe cladiri. Ei trebuie sa fie familiarizati cu diferite materiale si tehnici de acoperire si sa fie capabili sa lucreze in conditii de siguranta.

Model fisa de post: acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla

Fisa de post pentru meseria de acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla, cod COR 712101


Grupa de baza: 7121 Constructori de acoperisuri

Denumirea postului: Acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla

Descrierea postului: Acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla este responsabil pentru instalarea si repararea acoperisurilor si a invelitorilor din tigla, azbociment si tabla. Acesta trebuie sa asigure ca acoperisurile si invelitorile sunt instalate corect si in siguranta, in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.

Responsabilitati:

Instalarea si repararea acoperisurilor si a invelitorilor din tigla, azbociment si tabla

Verificarea si asigurarea calitatii materialelor folosite

Asigurarea ca toate materialele sunt instalate corect si in siguranta

Utilizarea echipamentelor si a sculelor adecvate pentru instalarea si repararea acoperisurilor si a invelitorilor

Lucrul in conditii de siguranta si respectarea regulilor de protectie a muncii

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp si in mod corespunzator

Respectarea procedurilor si regulilor de lucru

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Comunicarea cu clientii si furnizorii pentru a se asigura ca toate cerintele sunt indeplinite

Respectarea termenelor limita si a bugetelor

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul acoperisurilor si invelitorilor

Cunostinte de baza in domeniul constructiilor

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de organ

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7121 Constructori de acoperisuri

  Constructorii de acoperisuri se ocupa cu construirea si repararea acoperisurilor pe toate tipurile de cladiri, folosind unul sau mai multe tipuri de materiale.

 • COD

  COD COR 712101 - acoperitor-invelitor tigla, azbociment, tabla