.

Cod COR acordor acordeoane, armonici


Cod COR acordor acordeoane, armonici

Cod COR: acordor acordeoane, armonici

Cod COR: 731201 - acordor acordeoane, armonici


Meseria de acordor acordeoane, armonici face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de acordor acordeoane, armonici

Meseria de acordor de acordeoane si armonici a existat de cand aceste instrumente au fost inventate. Acordorii au fost intotdeauna necesari pentru a mentine aceste instrumente in stare buna de functionare si pentru a le face sa sune bine. Acordorii au invatat tehnici de acordare si reparare de-a lungul anilor, imbunatatind calitatea sunetului si a durabilitatii acestor instrumente. Acordorii au devenit mai specializati in timp, dezvoltand tehnici de acordare si reparare mai sofisticate. Acordorii sunt inca necesari astazi pentru a mentine aceste instrumente in stare buna de functionare si pentru a le face sa sune bine.

Model fisa de post: acordor acordeoane, armonici

Fisa de post pentru meseria de acordor acordeoane, armonici


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: acordor acordeoane, armonici, cod COR 731201


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

FISA DE POST

Titlu post: Acordor Acordeoane, Armonici

Descrierea postului:

Acordorul Acordeoanelor, Armonicilor este responsabil pentru acordarea, repararea si intretinerea acordeoanelor si a armonicilor. Acordorul Acordeoanelor, Armonicilor trebuie sa aiba cunostinte solide despre constructia si functionarea acordeoanelor si a armonicilor.

Responsabilitati:

Acordarea acordeoanelor si a armonicilor, folosind unelte specializate si echipamente.

Repararea acordeoanelor si a armonicilor, inclusiv inlocuirea si reglarea componentelor.

Verificarea si intretinerea acordeoanelor si a armonicilor pentru a asigura functionarea corecta.

Asistarea clientilor cu intrebari si sfaturi despre intretinerea si utilizarea acordeoanelor si a armonicilor.

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in acordarea acordeoanelor si a armonicilor.

Cunostinte solide despre constructia si functionarea acordeoanelor si a armonic

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731201 - acordor acordeoane, armonici