.

Cod COR acordor piane, pianine, orga, tambal


Cod COR acordor piane, pianine, orga, tambal

Cod COR: acordor piane, pianine, orga, tambal

Cod COR: 731202 - acordor piane, pianine, orga, tambal


Meseria de acordor piane, pianine, orga, tambal face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de acordor piane, pianine, orga, tambal

Meseria de acordor de piane, pianine, orga si tambaluri a existat de cand instrumentele au fost inventate. Acordarea instrumentelor a fost necesara pentru a le mentine in stare buna si pentru a le face sa sune bine. Acordorii au inceput sa se specializeze in acordarea instrumentelor in secolul al XVIII-lea, cand au inceput sa se faca mai multe piane si orga. Acordorii au invatat sa acordeze instrumentele folosind un set de chei speciale si un set de ciocane. Acordorii au devenit mai specializati in secolul al XIX-lea, cand au inceput sa se faca mai multe piane si orga. Acordorii au invatat sa acordeze instrumentele folosind un set de chei speciale si un set de ciocane. Acordorii au devenit mai specializati in secolul al XX-lea, cand au inceput sa se faca mai multe piane si orga. Acordorii au invatat sa acordeze instrumentele folosind un set de chei speciale si un set de ciocane. Acordorii au devenit mai specializati in secolul al XXI-lea, cand au inceput sa se faca mai multe piane si orga. Acordorii folosesc acum tehnologii avansate pentru a acorda instrumentele si pentru a le face sa sune bine. Acordorii sunt inca foarte

Model fisa de post: acordor piane, pianine, orga, tambal

Fisa de post pentru meseria de acordor piane, pianine, orga, tambal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: acordor piane, pianine, orga, tambal, cod COR 731202


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

1. Titlu post: Acordor piane, pianine, orga, tambal

2. Descrierea postului: Acordorul piane, pianine, orga, tambal este responsabil pentru acordarea, intretinerea si repararea instrumentelor muzicale mentionate. Acordorul trebuie sa aiba cunostinte tehnice si experienta in acordarea si intretinerea acestor instrumente.

3. Responsabilitati:

- Acordarea pianelor, pianinelor, orgilor si tambalelor;

- Verificarea si intretinerea instrumentelor muzicale;

- Repararea defectelor mecanice si electronice ale instrumentelor muzicale;

- Asigurarea unui sunet de calitate si a unei intonatii corecte;

- Asigurarea unui nivel adecvat de umiditate si temperatura in incaperea in care se afla instrumentele muzicale;

- Mentinerea unui inventar al instrumentelor muzicale si al materialelor de intretinere;

- Asigurarea unui mediu sigur si curat pentru instrumentele muzicale.

4. Cerinte:

- Experienta in acordarea si intretinerea pianelor, pianinelor, orgilor si tambalelor;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in acordarea si intretinerea instrumentelor muzicale;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Atentie la detalii;

- Capacitatea de a lucra sub presiune.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731202 - acordor piane, pianine, orga, tambal