.

Cod COR acustician cinematografic


Cod COR acustician cinematografic

Cod COR: acustician cinematografic

Cod COR: 352101 - acustician cinematografic


Meseria de acustician cinematografic face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.

Istoria meseriei de acustician cinematografic

Istoria meseriei de acustician cinematografic se intinde inapoi la inceputul secolului al XX-lea, cand tehnologia audio a inceput sa se dezvolte rapid. Acusticienii cinematografici au fost angajati pentru a se asigura ca sunetul din filmele de la acea vreme era de cea mai buna calitate. Acest lucru a implicat imbunatatirea tehnologiei audio si a echipamentului folosit pentru a capta si reproduce sunetul. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor noi tehnologii, cum ar fi sistemele de sunet surround si echipamente de inregistrare de inalta calitate. Acestea au permis acusticienilor cinematografici sa creeze sunete mai realiste si mai profunde pentru filmele lor. Acest lucru a dus la o crestere a calitatii sunetului in filmele de la acea vreme si a contribuit la dezvoltarea industriei cinematografice.

Model fisa de post: acustician cinematografic

Fisa de post pentru meseria de acustician cinematografic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: acustician cinematografic, cod COR 352101


Grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

Titlu post: Acustician cinematografic

Descrierea postului:
Acusticianul cinematografic este responsabil pentru proiectarea, instalarea si calibrarea sistemelor de sunet in salile de cinema. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul acusticii si sa fie capabil sa lucreze cu echipamente de ultima generatie pentru a asigura o experienta audio de calitate pentru publicul din sala de cinema.

Responsabilitati:
- Proiectarea sistemelor de sunet pentru salile de cinema
- Instalarea si configurarea echipamentelor de sunet
- Calibrarea sistemelor de sunet pentru a asigura o experienta audio de calitate
- Testarea si depanarea echipamentelor de sunet
- Colaborarea cu arhitectii si inginerii de sunet pentru a asigura o integrare perfecta a sistemelor de sunet in designul salii de cinema
- Monitorizarea performantei sistemelor de sunet si efectuarea de ajustari in functie de nevoile publicului si ale producatorilor de film

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul acusticii sau o experienta relevanta in domeniu
- Cunostinte solide in domeniul echipamentelor de sunet si a tehnologiilor de ultima generatie
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte
- Atentie la detalii si capacitatea de a identifica si rezolva problemele tehnice

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Lucrul cu echipamente de ultima generatie
- Colaborarea cu profesionisti din industria cinematografica
- Participarea la proiecte de anvergura

Aceasta este o descriere generala a postului de acustician cinematografic. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de proiectele specifice.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

  Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.

 • COD

  COD COR 352101 - acustician cinematografic