.

Cod COR afumator carne


Cod COR afumator carne

Cod COR: afumator carne

Cod COR: 751107 - afumator carne


Meseria de afumator carne face parte din grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui.

Istoria meseriei de afumator carne

Istoria meseriei de afumator carne se intinde pe o perioada de peste 1000 de ani. Meseria a inceput in Europa de Est, unde afumatorii de carne au folosit lemn de fag pentru a afuma carnea. Acest proces a fost folosit pentru a conserva carnea si a-i oferi un gust si aroma distincta. In secolul al XVIII-lea, afumatorii de carne au inceput sa foloseasca carbune de lemn pentru a afuma carnea, ceea ce a facut procesul mai eficient si mai rapid. In prezent, afumatorii de carne folosesc lemn de fag, carbune de lemn si alte materiale pentru a afuma carnea, oferind o varietate de arome si gusturi.

Model fisa de post: afumator carne

Fisa de post pentru meseria de afumator carne


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: afumator carne, cod COR 751107


Grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

FISA DE POST

Titlu post: Afumator carne

Descrierea postului:

Afumatorul carnei este responsabil pentru prelucrarea carnii prin afumare, pentru a obtine produse alimentare de calitate.

Responsabilitati:

- Prepararea carnii pentru afumare, prin curatare, taiat, marinat si condimentat;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare afumarii;

- Monitorizarea procesului de afumare si a temperaturii;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Pastrarea produselor finite in conditii optime;

- Respectarea normelor de igiena si siguranta alimentara.

Competente:

- Cunostinte de baza in domeniul afumarii carnii;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare afumarii;

- Abilitati de respectare a normelor de igiena si siguranta alimentara.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul afumarii carnii;

- Cunostinte de baza in domeniul afumarii carnii;

- Disponibilitatea de a lucra in ture de noapte si in weekenduri;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare afumarii;

-

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 751

  Grupa Minora 751

  Muncitori calificati in industria alimentara

  Muncitorii calificati din industria alimentara se ocupa cu sacrificarea animalelor, prelucrarea si pregatirea acestora si a produselor alimentare conexe pentru consumul uman si animalier, prepararea de diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse fainoase, procesarea si conservarea fructelor, legumelor si produselor alimentare similare, degustarea si clasificarea diferitelor produse alimentare si bauturi sau pregatirea tutunului si fabricarea de produse din tutun.

 • COR

  Grupa de baza 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

  Macelarii si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui se ocupa cu sacrificarea animalelor, curatarea, taierea si pregatirea carnii si a pestelui, dezosarea si pregatirea produselor alimentare sau conservarea carnii, pestelui si altor produse alimentare prin uscare, sarare ori afumare.

 • COD

  COD COR 751107 - afumator carne