.

Cod COR agent agricol


Cod COR agent agricol

Cod COR: agent agricol

Cod COR: 213229 - agent agricol


Meseria de agent agricol face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de agent agricol

Agentul agricol este o profesie veche, care se remarca prin intermediul intreprinderilor agricole si al producatorilor agricoli. Acest rol a fost in primul rand unul de consiliere si de asistenta tehnica pentru agricultori, in special in ceea ce priveste tehnologia agricola si managementul fermei. Agentul agricol a ajutat agricultorii sa inteleaga si sa aplice tehnologia moderna, sa imbunatateasca productia si sa obtina un profit mai mare. Acest rol a evoluat in timp, devenind mai mult decat un simplu consilier tehnic. Agentul agricol acum ofera asistenta si consiliere in domenii precum marketingul, finantele, managementul deseurilor si alte domenii legate de agricultura. Acest rol este esential pentru a asigura ca producatorii agricoli sunt capabili sa isi gestioneze activitatea si sa obtina profituri cat mai mari.

Model fisa de post: agent agricol

Fisa de post pentru meseria de agent agricol


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent agricol, cod COR 213229


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Agent Agricol

Scopul postului:
Agentul agricol este responsabil pentru indeplinirea activitatilor agricole specifice, precum cultivarea culturilor agricole, ingrijirea animalelor, gestionarea terenurilor agricole si realizarea altor sarcini necesare pentru productia agricola.

Responsabilitati si atributii:

Planificarea si organizarea activitatilor agricole, precum cultivarea culturilor agricole, ingrijirea animalelor si gestionarea terenurilor agricole
Monitorizarea conditiilor meteorologice si a altor factori care pot afecta productia agricola
Administrarea si intretinerea utilajelor si echipamentelor agricole
Efectuarea lucrarilor specifice de ingrijire a plantelor, cum ar fi semanatul, taierea, incorporarea ingrasamintelor si aplicarea pesticidelor
Asigurarea ca animalele sunt hranite, ingrijite si supravegheate adecvat
Coordonarea si gestionarea lucrarilor agricole efectuate de echipa de muncitori agricoli
Respectarea normelor si standardelor de igiena, sanatate si siguranta in agricultura
intocmirea si mentinerea documentelor necesare pentru raportarea productiei agricole si pentru conformitatea cu reglementarile legale
Cerinte:

Studii medii sau superioare in domeniul agricol
Experienta in activitati agricole sau in gestionarea terenurilor agricole
Cunostinte solide in domeniul agriculturii, a plantelor si a animalelor
Abilitati bune de comunicare si coordonare a echipei
Abilitati bune de organizare si planificare
Capacitatea de a lucra in conditii de munca fizica intensa si de a efectua activitati in aer liber, indiferent de conditiile meteorologice
Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si in conditii de program flexibil
Locatia postului:
Locatia postului poate fi in cadrul unei ferme sau al unei companii agricole, localizate atat in mediul urban, cat si rural.

Sarcinile postului pot fi modificate in conformitate cu nevoile organizatiei si cu responsabilitatile si calificarile angajatului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213229 - agent agricol