.

Cod COR agent cumparari


Cod COR agent cumparari

Cod COR: agent cumparari

Cod COR: 333104 - agent cumparari


Meseria de agent cumparari face parte din grupa de baza: 3331 Agenti concesionari.

Istoria meseriei de agent cumparari

Agentul de cumparari este un profesionist care se ocupa de achizitionarea produselor si serviciilor necesare pentru a indeplini cerintele unei companii. Acest profesionist poate fi angajat de o companie sau poate lucra ca consultant independent. Agentul de cumparari se ocupa de identificarea furnizorilor potentiali, negocierea preturilor si termenilor de livrare, verificarea calitatii produselor si serviciilor si monitorizarea livrarilor. Meseria de agent de cumparari a aparut in anii 1800, cand a fost nevoie de o persoana care sa se ocupe de achizitionarea produselor si serviciilor necesare pentru a indeplini cerintele unei companii. De-a lungul anilor, aceasta meserie a evoluat, iar astazi agentul de cumparari este un profesionist care se ocupa de toate aspectele legate de achizitionarea produselor si serviciilor necesare pentru a indeplini cerintele unei companii.

Model fisa de post: agent cumparari

Fisa de post pentru meseria de agent cumparari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent cumparari, cod COR 333104


Grupa de baza: 3331 Agenti concesionari

Titlul postului: Agent de cumparari

Descrierea postului:

Agentul de cumparari este responsabil pentru achizitionarea de bunuri si servicii necesare pentru companie. Acesta trebuie sa identifice furnizorii potriviti, sa negocieze preturile si sa asigure livrarea produselor in timp util. Agentul de cumparari trebuie sa fie un bun comunicator si sa aiba abilitati de negociere puternice.

Responsabilitati:

- Identificarea furnizorilor potriviti pentru produsele si serviciile necesare companiei
- Negocierea preturilor si a termenelor de plata cu furnizorii
- Asigurarea livrarii produselor in timp util si in conformitate cu specificatiile companiei
- Monitorizarea stocurilor si aprovizionarea cu produse necesare
- Gestionarea relatiilor cu furnizorii si mentinerea unei bune comunicari cu acestia
- Identificarea si implementarea de noi strategii de achizitie pentru a reduce costurile si a imbunatati eficienta procesului de cumparare

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul achizitiilor sau intr-un rol similar
- Abilitati puternice de negociere si comunicare
- Cunostinte solide despre procesul de achizitie si despre piata furnizorilor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Abilitatea de a lua decizii rapide si de a rezolva problemele in mod eficient
- Cunostinte avansate de limba engleza si de utilizare a calculatorului

Educatie:

- Studii superioare in domeniul afacerilor, economiei sau al managementului

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul companiei
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3331 Agenti concesionari

  Agentii concesionari indeplinesc procedurile de declarare vamala si se asigura ca formularele de asigurare si licentele de import/export si alte formalitati sunt in ordine.

 • COD

  COD COR 333104 - agent cumparari