.

Cod COR agent de asigurare


Cod COR agent de asigurare

Cod COR: agent de asigurare

Cod COR: 332101 - agent de asigurare


Meseria de agent de asigurare face parte din grupa de baza: 3321 Agenti de asigurari.

Istoria meseriei de agent de asigurare

Agentul de asigurare este un profesionist care ofera asigurari persoanelor si companiilor. Acesta poate oferi asigurari pentru bunuri, proprietati, persoane si alte riscuri. Agentul de asigurare poate lucra pentru o companie de asigurari sau poate fi independent. Istoria meseriei de agent de asigurare se intinde inapoi in timpul Renasterii, cand asigurarile au inceput sa fie folosite pentru a proteja proprietatile si bunurile. in secolul al XVIII-lea, asigurarile au devenit mai populare si au inceput sa fie oferite de catre agenti de asigurare. Acestea au fost folosite pentru a proteja proprietatile si bunurile persoanelor si companiilor. in secolul al XX-lea, asigurarile au devenit din ce in ce mai populare si au inceput sa fie oferite de catre agenti de asigurare independenti. Acest lucru a permis oamenilor sa aleaga intre mai multe companii de asigurari si sa gaseasca cea mai buna oferta pentru nevoile lor. in prezent, agentul de asigurare este un profesionist important care ofera asigurari persoanelor si companiilor. Acesta poate oferi asigurari pentru bunuri, proprietati, persoane si

Model fisa de post: agent de asigurare

Fisa de post pentru meseria de agent de asigurare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent de asigurare, cod COR 332101


Grupa de baza: 3321 Agenti de asigurari

Titlul postului: Agent de asigurare

Descrierea postului:

Agentul de asigurare este responsabil pentru vanzarea de produse de asigurare catre clienti. Acesta trebuie sa identifice nevoile clientilor si sa ofere solutii personalizate pentru a le satisface. Agentul de asigurare trebuie sa fie un bun comunicator si sa aiba abilitati de negociere pentru a incheia contracte de asigurare.

Responsabilitati:

- Identificarea nevoilor clientilor si oferirea de solutii personalizate de asigurare
- Promovarea produselor de asigurare si incheierea de contracte cu clientii
- Gestionarea portofoliului de clienti si mentinerea relatiilor cu acestia
- Identificarea oportunitatilor de vanzare si dezvoltarea afacerii
- Participarea la training-uri si sesiuni de formare pentru a-si imbunatati abilitatile de vanzare si cunostintele despre produsele de asigurare
- Respectarea politicilor si procedurilor companiei

Cerinte:

- Experienta in vanzari si abilitati de negociere
- Cunostinte despre produsele de asigurare si piata asigurarilor
- Abilitati de comunicare si relationare cu clientii
- Orientare catre rezultate si atingerea obiectivelor de vanzare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona multiple sarcini simultan
- Flexibilitate si adaptabilitate la schimbari
- Studii superioare in domeniul economic sau al asigurarilor reprezinta un avantaj

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv, format din salariu fix si comisioane din vanzari
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cadrul companiei
- Training-uri si sesiuni de formare pentru a-si imbunatati abilitatile de vanzare si cunostintele despre produsele de asigurare
- Mediu de lucru dinamic si placut, cu o echipa de profesionisti in domeniul asigurarilor.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 332

  Grupa Minora 332

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

  Agentii si brokerii in vanzari si aprovizionare reprezinta companiile, guvernele si alte organizatii in activitatea de cumparare si vanzare de marfuri, bunuri, asigurari, transport si alte servicii pentru unitati industriale, profesionale, comerciale sau de alta natura ori actioneaza ca agenti independenti pentru a aduce impreuna cumparatorii si vanzatorii de marfuri si servicii.

 • COR

  Grupa de baza 3321 Agenti de asigurari

  Agentii de asigurari acorda consultatii in domeniul asigurarilor si vand polite de asigurare de viata, in caz de accident, asigurare a automobilelor, asigurare mixta, asigurare in caz de incendiu, asigurare maritima si alte forme de asigurare pentru clientii noi si pentru cei vechi.

 • COD

  COD COR 332101 - agent de asigurare