.

Cod COR agent de asistenta turistica


Cod COR agent de asistenta turistica

Cod COR: agent de asistenta turistica

Cod COR: 422106 - agent de asistenta turistica


Meseria de agent de asistenta turistica face parte din grupa de baza: 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj.

Istoria meseriei de agent de asistenta turistica

Agentul de asistenta turistica este o profesie relativ noua, care a aparut in urma cu aproximativ doua decenii. Acestia sunt responsabili pentru oferirea de informatii si asistenta turistilor in timpul calatoriilor lor. Agentii de asistenta turistica ofera informatii despre destinatii, cazare, transport, activitati si alte servicii turistice. De asemenea, ei pot ajuta la rezervarea de bilete, organizarea de excursii si oferirea de sfaturi si recomandari pentru calatorii. Acestia pot lucra in agentii de turism, companii de transport, hoteluri si alte locatii turistice. Agentii de asistenta turistica sunt responsabili pentru oferirea de informatii si asistenta turistilor in timpul calatoriilor lor. Acestia pot lucra in agentii de turism, companii de transport, hoteluri si alte locatii turistice.

Model fisa de post: agent de asistenta turistica

Fisa de post pentru meseria de agent de asistenta turistica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent de asistenta turistica, cod COR 422106


Grupa de baza: 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj

Fisa de post pentru meseria de: Agent de asistenta turistica

Descrierea postului:

Agentul de asistenta turistica este responsabil pentru a oferi asistenta si suport turistilor in timpul calatoriei lor. Acesta trebuie sa fie un bun comunicator, sa aiba cunostinte solide despre destinatii turistice si sa fie capabil sa ofere informatii si sfaturi utile turistilor.

Responsabilitati:

- Intampinarea turistilor si oferirea de informatii despre destinatii turistice, obiective turistice, activitati si evenimente locale
- Asistarea turistilor in alegerea si rezervarea de cazare, bilete de avion, bilete de autobuz sau alte servicii turistice
- Furnizarea de informatii despre transportul local si ajutorul in organizarea de excursii si tururi
- Asigurarea ca turistii sunt informati cu privire la regulile si obiceiurile locale si ca sunt pregatiti pentru orice situatie de urgenta
- Rezolvarea problemelor si a situatiilor neasteptate care pot aparea in timpul calatoriei
- Asigurarea ca turistii sunt multumiti de serviciile oferite si ca se simt in siguranta si confortabil in timpul calatoriei lor

Cerinte:

- Experienta anterioara in industria turismului sau in domenii conexe este un avantaj
- Cunostinte solide despre destinatii turistice, obiective turistice, activitati si evenimente locale
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a rezolva problemele rapid si eficient
- Cunostinte de limbi straine sunt un avantaj
- Flexibilitate si disponibilitate pentru a lucra in weekend-uri si sarbatori

Educatie:

- Studii superioare in turism sau domenii conexe sunt un avantaj, dar nu sunt obligatorii

Salariu:

- Salariul pentru un agent de asistenta turistica poate varia in functie de experienta si de compania pentru care lucreaza. In general, salariul poate fi intre 2000 si 4000 de lei pe luna.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 42

  Subgrupa Majora 42

  Functionari in serviciul cu publicul

  Functionarii in serviciul cu publicul trateaza cu clientii in legatura cu organizarea de calatorii, operatiunile financiare (monetare), cererile de informatii, programarea intalnirilor, operarea centralelor telefonice si se ocupa de intervievarea pentru anchete sau pentru completarea aplicatiilor de eligibilitate pentru servicii.

 • 422

  Grupa Minora 422

  Agenti in centre de informare

  Agentii in centrele de informare furnizeaza informatii clientilor sau obtin informatii personal, prin telefon sau prin alte mijloace electronice, cum ar fi e-mailul, in legatura cu organizarea de calatorii, descrierea de produse ori servicii ale unei organizatii, inregistrarea si intampinarea oaspetilor si vizitatorilor, stabilirea de intalniri, conectarea apelurilor telefonice si colectarea informatiilor de la respondentii la sondaje sau din aplicatiile pentru servicii.

 • COR

  Grupa de baza 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj

  Consultantii si functionarii in agentiile de voiaj furnizeaza informatii, stabilesc itinerarii de calatorie, obtin rezervari de locuri pentru transport si cazare si organizeaza excursii de grup.

 • COD

  COD COR 422106 - agent de asistenta turistica