.

Cod COR agent de vanzari


Cod COR agent de vanzari

Cod COR: agent de vanzari

Cod COR: 332203 - agent de vanzari


Meseria de agent de vanzari face parte din grupa de baza: 3322 Agenti de vanzari.

Istoria meseriei de agent de vanzari

Agentul de vanzari este un profesionist care se ocupa de promovarea si vanzarea produselor si serviciilor unei companii. Acest rol a existat de-a lungul istoriei, in special in industria de vanzari directe. Agentul de vanzari a fost responsabil pentru identificarea si contactarea clientilor potentiali, prezentarea produselor si serviciilor si incheierea tranzactiilor. in prezent, agentul de vanzari poate lucra in orice domeniu, de la produse alimentare la produse electronice si servicii financiare. Acest rol implica intelegerea produselor si serviciilor companiei, identificarea clientilor potentiali si prezentarea produselor si serviciilor lor. Agentul de vanzari trebuie sa fie capabil sa inteleaga nevoile clientilor si sa ofere solutii adecvate. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa incheie tranzactii si sa ofere suport post-vanzare.

Model fisa de post: agent de vanzari

Fisa de post pentru meseria de agent de vanzari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent de vanzari, cod COR 332203


Grupa de baza: 3322 Agenti de vanzari

Fisa de post pentru meseria de agent de vanzari

Titlul postului: Agent de vanzari

Departament: Vanzari

Raporteaza catre: Managerul de vanzari

Scopul postului: Agentul de vanzari are ca scop principal promovarea si vanzarea produselor sau serviciilor companiei catre clienti, prin intermediul unor strategii de vanzare eficiente si prin dezvoltarea relatiilor cu clientii existenti si potentiali.

Responsabilitati:

- Identificarea si prospectarea potentialilor clienti
- Prezentarea produselor sau serviciilor companiei catre clienti
- Negocierea si incheierea contractelor de vanzare
- Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii existenti si potentiali
- Monitorizarea si raportarea activitatii de vanzare
- Participarea la intalniri si evenimente de vanzari
- Identificarea si raportarea nevoilor si feedback-ului clientilor catre departamentul de marketing si dezvoltare a produselor
- Respectarea politicilor si procedurilor companiei

Cerinte:

- Experienta anterioara in vanzari sau in domeniul de activitate al companiei
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Orientare catre client si rezultate
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente
- Cunostinte solide de operare a calculatorului si a aplicatiilor de birou
- Permis de conducere categoria B

Educatie si formare:

- Studii superioare sau medii finalizate cu succes in domeniul vanzarilor sau al marketingului
- Cursuri de formare si dezvoltare a abilitatilor de vanzare si negociere

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv, format din salariu fix si bonusuri in functie de performanta
- Masina de serviciu si telefon mobil
- Training-uri si cursuri de dezvoltare profesionala
- Oportunitati de avansare in cadrul companiei

Aceasta fisa de post pentru meseria de agent de vanzari poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 332

  Grupa Minora 332

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

  Agentii si brokerii in vanzari si aprovizionare reprezinta companiile, guvernele si alte organizatii in activitatea de cumparare si vanzare de marfuri, bunuri, asigurari, transport si alte servicii pentru unitati industriale, profesionale, comerciale sau de alta natura ori actioneaza ca agenti independenti pentru a aduce impreuna cumparatorii si vanzatorii de marfuri si servicii.

 • COR

  Grupa de baza 3322 Agenti de vanzari

  Agentii de vanzari reprezinta companiile in vanzarea diferitelor bunuri si servicii catre intreprinderi si alte organizatii si asigura informatii specifice despre produse, atunci cand este necesar.

 • COD

  COD COR 332203 - agent de vanzari