.

Cod COR agent imobiliar (broker imobiliar)


Cod COR agent imobiliar (broker imobiliar)

Cod COR: agent imobiliar (broker imobiliar)

Cod COR: 333401 - agent imobiliar (broker imobiliar)


Meseria de agent imobiliar (broker imobiliar) face parte din grupa de baza: 3334 Agenti si administratori imobiliari.

Istoria meseriei de agent imobiliar (broker imobiliar)

Agentul imobiliar (sau brokerul imobiliar) este o profesie veche, care se remarca prin intermediul tranzactiilor imobiliare. Acest profesionist se ocupa de vanzarea, cumpararea si inchirierea proprietatilor imobiliare. Agentul imobiliar poate oferi asistenta in ceea ce priveste evaluarea proprietatilor, negocierea preturilor si incheierea tranzactiilor. Istoria meseriei de agent imobiliar se intinde inapoi in timpul Imperiului Roman, cand proprietarii de terenuri si proprietati foloseau intermediari pentru a ajuta la tranzactionarea proprietatilor. in secolul al XVIII-lea, profesia de agent imobiliar a devenit mai formalizata, iar in secolul al XIX-lea, profesia a devenit mai populara si mai bine reglementata. in prezent, agentul imobiliar este un profesionist important in industria imobiliara, ajutand la tranzactionarea proprietatilor si oferind asistenta si consiliere clientilor.

Model fisa de post: agent imobiliar (broker imobiliar)

Fisa de post pentru meseria de agent imobiliar (broker imobiliar)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent imobiliar (broker imobiliar), cod COR 333401


Grupa de baza: 3334 Agenti si administratori imobiliari

Fisa de post pentru meseria de agent imobiliar (broker imobiliar) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Identificarea si prospectarea potentialilor clienti interesati de achizitionarea, vanzarea sau inchirierea de proprietati imobiliare
- Evaluarea proprietatilor imobiliare si stabilirea preturilor de vanzare sau inchiriere
- Promovarea proprietatilor imobiliare prin intermediul canalelor de marketing si publicitate
- Organizarea si efectuarea de vizionari ale proprietatilor imobiliare cu potentialii clienti
- Negocierea si incheierea contractelor de vanzare sau inchiriere a proprietatilor imobiliare
- Asistarea clientilor in procesul de obtinere a finantarii pentru achizitionarea proprietatilor imobiliare
- Monitorizarea pietei imobiliare si a tendintelor de preturi si cerere/oferta

Cerinte:
- Experienta anterioara in vanzari sau in domeniul imobiliar
- Cunostinte solide despre piata imobiliara si despre procesul de vanzare/cumparare/inchiriere a proprietatilor imobiliare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra cu termene limita stranse si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Atentie la detalii si capacitatea de a efectua evaluari precise ale proprietatilor imobiliare
- Cunostinte solide despre legislatia imobiliara si despre procedurile de inchiriere/vanzare/cumparare a proprietatilor imobiliare
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitatea de a lucra independent si de a lua decizii rapide si eficiente

Aceasta fisa de post poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei si ale pozitiei disponibile.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3334 Agenti si administratori imobiliari

  Agentii si administratorii imobiliari intermediaza vanzarea, cumpararea si inchirierea de bunuri imobiliare, de obicei in numele clientilor si pe baza de comision.

 • COD

  COD COR 333401 - agent imobiliar (broker imobiliar)