Cod COR: 333107 - agent maritim
Meseria de agent maritim face parte din grupa de baza: 3331 Agenti concesionari.
Agentul maritim este un profesionist care ofera servicii de transport maritim, cum ar fi incarcarea si descarcarea marfurilor, asigurarea documentelor necesare pentru transportul maritim si asigurarea unui transport sigur si eficient. Meseria de agent maritim dateaza din secolul al XVIII-lea, cand a fost introdusa pentru a ajuta la gestionarea transportului maritim. Agentul maritim a fost responsabil pentru a asigura ca marfurile erau incarcate si descarcate corect, ca documentele necesare erau pregatite si ca marfurile erau transportate in siguranta. in prezent, agentul maritim joaca un rol important in transportul maritim, ajutand la gestionarea tuturor aspectelor legate de transportul maritim, de la incarcarea si descarcarea marfurilor la asigurarea documentelor necesare si asigurarea unui transport sigur si eficient.
Fisa de post pentru meseria de agent maritim
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: agent maritim, cod COR 333107
Titlu post: Agent maritim
Descrierea postului:
Agentul maritim este responsabil pentru gestionarea si coordonarea operatiunilor portuare si maritime. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre legile si reglementarile maritime, precum si despre procedurile de securitate si siguranta. Agentul maritim trebuie sa fie capabil sa comunice eficient cu clientii, autoritatile portuare si alte parti interesate pentru a asigura o operare eficienta si sigura a navei.
Responsabilitati:
- Gestionarea si coordonarea operatiunilor portuare si maritime
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor maritime
- Comunicarea cu clientii, autoritatile portuare si alte parti interesate
- Asigurarea securitatii si sigurantei navei si a echipajului
- Gestionarea documentelor si a formalitatilor necesare pentru operatiunile portuare si maritime
- Asigurarea respectarii termenelor si a bugetelor stabilite
- Identificarea si gestionarea riscurilor si a problemelor care pot aparea in timpul operatiunilor portuare si maritime
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul maritim sau portuar
- Cunostinte solide despre legile si reglementarile maritime
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte
- Abilitati de gestionare a timpului si a prioritatilor
- Cunostinte de limbi straine (engleza, franceza, germana etc.)
- Abilitati de lucru in echipa si de a lua decizii rapide si eficiente
Educatie:
- Studii superioare in domeniul maritim sau portuar (de preferat)
- Certificare in domeniul maritim sau portuar (de preferat)
Salariu:
Salariul pentru un agent maritim poate varia in functie de experienta, educatie si locatie. n general, salariul mediu pentru un agent maritim este de aproximativ 3000-5000 de euro pe luna.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti in servicii administrative si asimilati
Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.
Agenti de servicii comerciale
Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.
Agentii concesionari indeplinesc procedurile de declarare vamala si se asigura ca formularele de asigurare si licentele de import/export si alte formalitati sunt in ordine.