.

Cod COR agent postal


Cod COR agent postal

Cod COR: agent postal

Cod COR: 441201 - agent postal


Meseria de agent postal face parte din grupa de baza: 4412 Curieri si sortatori corespondenta.

Istoria meseriei de agent postal

Agentul postal este o profesie veche, care dateaza inapoi la perioada Imperiului Roman. in acea perioada, functia de agent postal a fost folosita pentru a trimite scrisori si alte documente intre diferitele orase si regiuni. Acest lucru a permis comunicarea rapida si eficienta intre diferitele regiuni ale Imperiului Roman. in secolul al XVIII-lea, sistemul de posta a fost modernizat si a devenit mai eficient. Acest lucru a permis ca scrisorile sa fie trimise mai repede si mai eficient. in aceasta perioada, functia de agent postal a devenit mai importanta si mai bine remunerata. in secolul al XIX-lea, sistemul de posta a fost modernizat si extins, ceea ce a permis ca scrisorile sa fie trimise mai repede si mai eficient. Acest lucru a dus la cresterea numarului de agenti postali si a crescut si mai mult importanta acestei profesii. in prezent, agentul postal este responsabil pentru livrarea corecta si eficienta a scrisorilor si a altor documente. Acesta trebuie sa stie cum sa utilizeze echipamentul modern si sa fie capabil sa livreze corect si in timp util scrisorile si alte documente.

Model fisa de post: agent postal

Fisa de post pentru meseria de agent postal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent postal, cod COR 441201


Grupa de baza: 4412 Curieri si sortatori corespondenta

Titlul postului: Agent Postal

Descrierea postului:
Agentul Postal este responsabil pentru preluarea, sortarea si livrarea corespondentei si a pachetelor catre destinatarii lor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre serviciile postale si sa fie capabil sa ofere asistenta clientilor in ceea ce priveste trimiterea si primirea corespondentei.

Responsabilitati:
- Preluarea si sortarea corespondentei si a pachetelor
- Livrarea corespondentei si a pachetelor catre destinatarii lor
- Asigurarea ca toate corespondentele si pachetele sunt livrate in siguranta si la timp
- Verificarea si actualizarea informatiilor de livrare in sistemul postal
- Asistenta clientilor in ceea ce priveste trimiterea si primirea corespondentei
- Gestionarea si incasarea taxelor postale
- Respectarea procedurilor de securitate si de confidentialitate a informatiilor

Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul postal sau intr-un domeniu similar este un avantaj
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu aglomerat si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Cunostinte solide despre serviciile postale si procedurile de livrare
- Abilitati bune de organizare si atentie la detalii
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a respecta termenele limita

Educatie:
- Studii medii sau superioare

Salariu:
- Salariul pentru un Agent Postal variaza in functie de experienta si de compania la care lucreaza. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 2000-2500 lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 44

  Subgrupa Majora 44

  Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

  Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare (birou) in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficiile postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, tin evidenta dosarelor de personal, verifica materialul pentru a stabili conformitatea cu sursa originala a materialului si scriu in numele persoanelor analfabete.

 • 441

  Grupa Minora 441

  Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

  Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficii postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, verifica materialul privind conformitatea cu sursa originala a materialului, tin evidenta dosarelor de personal si scriu in numele persoanelor analfabete.

 • COR

  Grupa de baza 4412 Curieri si sortatori corespondenta

  Curierii si sortatorii de corespondenta efectueaza sarcini privind sortarea, inregistrarea, livrarea corespondentei si alte sarcini legate de serviciile de corespondenta de la oficiile postale sau organizatii similare, precum si de la ori in cadrul unei unitati.

 • COD

  COD COR 441201 - agent postal