.

Cod COR agent statie metrou


Cod COR agent statie metrou

Cod COR: agent statie metrou

Cod COR: 432334 - agent statie metrou


Meseria de agent statie metrou face parte din grupa de baza: 4323 Functionari in transporturi.

Istoria meseriei de agent statie metrou

Agentul de statie de metrou este o profesie relativ noua, care a aparut in anii '90, in urma dezvoltarii retelelor de metrou din intreaga lume. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea unei experiente de calatorie sigure si placute pentru pasageri. Agentii de statie de metrou sunt responsabili pentru a ajuta pasagerii sa se orienteze in statie, sa le ofere informatii despre rute si ore de plecare, sa le ofere asistenta in caz de urgenta si sa le ofere informatii despre tarife si alte servicii. De asemenea, ei sunt responsabili pentru a monitoriza si a raporta orice incidente sau probleme care pot aparea in statie. Agentii de statie de metrou sunt, de asemenea, responsabili pentru a mentine curatenia si ordinea in statie si pentru a ajuta la prevenirea furturilor si a altor infractiuni.

Model fisa de post: agent statie metrou

Fisa de post pentru meseria de agent statie metrou


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent statie metrou, cod COR 432334


Grupa de baza: 4323 Functionari in transporturi

Titlu post: Agent statie metrou

Descrierea postului:

Agentul statiei de metrou este responsabil pentru asigurarea sigurantei si securitatii pasagerilor si a personalului statiei de metrou. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze situatii de urgenta si sa ofere asistenta pasagerilor in timpul calatoriei lor.

Responsabilitati:

- Asigurarea sigurantei si securitatii pasagerilor si a personalului statiei de metrou
- Monitorizarea activitatii statiei de metrou si raportarea oricaror probleme
- Asigurarea curateniei si a igienei statiei de metrou
- Verificarea biletelor si a abonamentelor pasagerilor
- Asistenta pasagerilor in timpul calatoriei lor si oferirea de informatii despre rutele de metrou si destinatiile disponibile
- Gestionarea situatiilor de urgenta, cum ar fi evacuarea statiei de metrou in caz de incendiu sau alte situatii de urgenta
- Colaborarea cu autoritatile locale si cu alte departamente pentru a asigura siguranta si securitatea statiei de metrou

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul securitatii sau al transportului public este un avantaj
- Abilitati excelente de comunicare si interactiune cu publicul
- Capacitatea de a gestiona situatii de urgenta si de a lua decizii rapide si eficiente
- Abilitati bune de organizare si planificare
- Disponibilitatea de a lucra in ture si in weekend-uri
- Cunostinte de baza in utilizarea computerelor si a echipamentelor de comunicatie

Educatie:

- Studii medii sau superioare

Salariu:

- Salariul pentru un agent de statie de metrou variaza in functie de experienta si de locatie, dar poate fi in jur de 2000-3000 lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 43

  Subgrupa Majora 43

  Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara

  Functionarii in serviciile de evidenta contabila si financiara obtin, intocmesc si prelucreaza date contabile, statistice, financiare si alte date numerice si se ocupa de tranzactiile in numerar ce apar intamplator in domeniul afacerilor.

 • 432

  Grupa Minora 432

  Functionari in gestiunea materialelor si in transport

  Functionarii in gestiunea materialelor si in transporturi tin evidenta bunurilor produse, achizitionate, depozitate, expediate si a materialelor necesare la datele specificate de productie sau tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul (programarea) transportului de pasageri si de marfuri.

 • COR

  Grupa de baza 4323 Functionari in transporturi

  Functionarii in transporturi tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul trenurilor, transportului rutier si aerian de pasageri, transportului de marfa si pregatesc rapoarte pentru conducerea superioara.

 • COD

  COD COR 432334 - agent statie metrou