.

Cod COR agent transporturi externe


Cod COR agent transporturi externe

Cod COR: agent transporturi externe

Cod COR: 422108 - agent transporturi externe


Meseria de agent transporturi externe face parte din grupa de baza: 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj.

Istoria meseriei de agent transporturi externe

Agentul de transporturi externe este un profesionist care se ocupa de transportul de bunuri in afara granitelor tarii. Meseria de agent de transporturi externe a existat de cand lumea si a evoluat odata cu dezvoltarea tehnologiei si a comertului international. Agentul de transporturi externe se ocupa de toate aspectele legate de transportul international, inclusiv de obtinerea documentelor necesare, de asigurarea transportului si de livrarea bunurilor la destinatie. Acest profesionist poate lucra pentru o companie de transporturi externe sau poate fi angajat de o companie care se ocupa de comertul international. Agentul de transporturi externe trebuie sa fie familiarizat cu legislatia si reglementarile internationale si sa aiba cunostinte despre tarifele de transport si tarifele vamale.

Model fisa de post: agent transporturi externe

Fisa de post pentru meseria de agent transporturi externe


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: agent transporturi externe, cod COR 422108


Grupa de baza: 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj

Titlul postului: Agent transporturi externe

Descrierea postului:

Agentul transporturilor externe este responsabil pentru organizarea si gestionarea transportului de marfuri si bunuri intre diferite tari sau regiuni. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre procedurile de transport international, precum si despre reglementarile si documentele necesare pentru a asigura o livrare eficienta si sigura a marfurilor.

Responsabilitati:

- Organizarea transportului de marfuri si bunuri intre diferite tari sau regiuni
- Gestionarea documentelor necesare pentru transportul international, cum ar fi facturi, documente de transport, certificate de origine, etc.
- Comunicarea cu clientii si furnizorii pentru a asigura o livrare eficienta si sigura a marfurilor
- Gestionarea si monitorizarea transportului de la inceput pana la sfarsit, inclusiv urmarirea livrarii si rezolvarea problemelor care pot aparea pe parcurs
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele internationale de transport
- Identificarea si gestionarea riscurilor asociate cu transportul international de marfuri si bunuri

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul transporturilor internationale
- Cunostinte solide despre procedurile de transport international si documentele necesare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Cunostinte de limbi straine (engleza, germana, franceza, etc.) reprezinta un avantaj
- Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor

Educatie:

- Studii superioare in domeniul transporturilor sau experienta echivalenta in domeniu

Salariu:

- Salariul pentru un agent de transporturi externe poate varia in functie de experienta si de compania angajatoare, dar poate fi in medie intre 2000 si 4000 de lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 42

  Subgrupa Majora 42

  Functionari in serviciul cu publicul

  Functionarii in serviciul cu publicul trateaza cu clientii in legatura cu organizarea de calatorii, operatiunile financiare (monetare), cererile de informatii, programarea intalnirilor, operarea centralelor telefonice si se ocupa de intervievarea pentru anchete sau pentru completarea aplicatiilor de eligibilitate pentru servicii.

 • 422

  Grupa Minora 422

  Agenti in centre de informare

  Agentii in centrele de informare furnizeaza informatii clientilor sau obtin informatii personal, prin telefon sau prin alte mijloace electronice, cum ar fi e-mailul, in legatura cu organizarea de calatorii, descrierea de produse ori servicii ale unei organizatii, inregistrarea si intampinarea oaspetilor si vizitatorilor, stabilirea de intalniri, conectarea apelurilor telefonice si colectarea informatiilor de la respondentii la sondaje sau din aplicatiile pentru servicii.

 • COR

  Grupa de baza 4221 Consultanti si functionari in agentiile de voiaj

  Consultantii si functionarii in agentiile de voiaj furnizeaza informatii, stabilesc itinerarii de calatorie, obtin rezervari de locuri pentru transport si cazare si organizeaza excursii de grup.

 • COD

  COD COR 422108 - agent transporturi externe