Cod COR: 812121 - aglomeratorist
Meseria de aglomeratorist face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.
Aglomeratoristul este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea lemnului. Acestia folosesc unelte speciale pentru a prelucra lemnul si a-l transforma in produse finisate. Meseria a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. In acea perioada, aglomeratoristii erau angajati pentru a prelucra lemnul si a-l transforma in produse finisate, cum ar fi mobilier, usi si ferestre. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a dezvoltat si a permis aglomeratoristilor sa prelucreze lemnul cu mai multa precizie si sa produca produse de calitate superioara. In prezent, aglomeratoristii sunt angajati in industria mobilei, a constructiilor si a altor industrii care folosesc lemnul. Ei folosesc unelte speciale pentru a prelucra lemnul si a-l transforma in produse finisate.
Fisa de post pentru meseria de aglomeratorist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: aglomeratorist, cod COR 812121
FISA DE POST
Titlu post: Aglomeratorist
Departament: Fabricare
Locatie: ___________
Responsabilitati:
Executa operatiile de aglomerare a materialelor, conform instructiunilor primite;
Verifica calitatea materialelor si a produselor finite;
Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a zonei de lucru;
Respecta procedurile de siguranta si de protectia mediului;
Executa alte sarcini conexe, conform instructiunilor primite.
Competente:
Cunostinte tehnice si de operare a echipamentelor;
Abilitati de lucru in echipa;
Abilitati de comunicare;
Abilitati de organizare si planificare;
Abilitati de rezolvare a problemelor;
Abilitati de lucru cu precizie si atentie la detalii.
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul fabricarii;
Cunostinte tehnice si de operare a echipamentelor;
Cunostinte de baza in domeniul protectiei mediului;
Disponibilitatea de a lucra in ture de noapte si in weekenduri.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.