.

Cod COR ajutor maistru tesator, tricoter


Cod COR ajutor maistru tesator, tricoter

Cod COR: ajutor maistru tesator, tricoter

Cod COR: 731818 - ajutor maistru tesator, tricoter


Meseria de ajutor maistru tesator, tricoter face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de ajutor maistru tesator, tricoter

Istoria meseriei de ajutor maistru tesator, tricoter se intinde pe o perioada de aproximativ doua milenii. Primii tesatori au aparut in Egiptul Antic, unde au fost folosite tehnici de tesut pentru a crea materiale decorative si utilitare. Aceste tehnici au fost apoi preluate de alte culturi, inclusiv de greci si romani. In Evul Mediu, tesatorii au devenit mai specializati si au inceput sa creeze materiale decorative si utilitare mai complexe. In secolul al XVIII-lea, tesatorii au inceput sa foloseasca masini pentru a tese materiale mai rapid si mai eficient. In secolul al XIX-lea, ajutorii maistrii tesatori au inceput sa lucreze in fabrici, unde au folosit masini pentru a tese materiale mai complexe si mai decorative. In prezent, ajutorii maistrii tesatori lucreaza in fabrici si magazine, unde folosesc masini pentru a tese materiale decorative si utilitare.

Model fisa de post: ajutor maistru tesator, tricoter

Fisa de post pentru meseria de ajutor maistru tesator, tricoter


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ajutor maistru tesator, tricoter, cod COR 731818


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Ajutor Maistru Tesator, Tricoter

Departament: Productie

Subordonat: Maistru Tesator, Tricoter

Responsabilitati:

Executa sarcinile de tesut si tricotare conform instructiunilor primite de la Maistru Tesator, Tricoter;

Executa reparatii si intretinere la masinile de tesut si tricotare;

Asigura curatarea si intretinerea masinilor de tesut si tricotare;

Asigura curatarea si intretinerea zonei de lucru;

Executa alte sarcini conexe asignate de Maistru Tesator, Tricoter.

Competente:

Experienta anterioara in domeniul tesutului si tricotatului;

Abilitati de intretinere si reparare a masinilor de tesut si tricotare;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de organizare si planificare.

Atributii:

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

Respectarea termenelor limita;

Respectarea standardelor de calitate;

Respectarea regulilor de igiena si curatenie.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731818 - ajutor maistru tesator, tricoter