.

Cod COR ambasador


Cod COR ambasador

Cod COR: ambasador

Cod COR: 111102 - ambasador


Meseria de ambasador face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de ambasador

Meseria de ambasador a existat de mai multe secole, incepand cu perioada medievala. Acest post a fost creat pentru a servi ca intermediar intre statele nationale si regatele lor. Ambasadorii au fost trimisi in strainatate pentru a reprezenta interesele si politicile tarii lor. Acest post a fost folosit pentru a stabili relatii diplomatice si pentru a negocia tratate si alte acorduri intre tari. Ambasadorii au fost, de asemenea, responsabili pentru a reprezenta tara lor in fata altor tari si pentru a promova interesele si politicile tarii lor. in prezent, ambasadorii sunt responsabili pentru a reprezenta tara lor in fata altor tari si pentru a promova interesele si politicile tarii lor.

Model fisa de post: ambasador

Fisa de post pentru meseria de ambasador


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ambasador, cod COR 111102


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlul postului: Ambasador
Scopul postului: Sa reprezinte si sa promoveze interesele tarii de origine intr-o tara straina si sa asigure legaturi diplomatice intre cele doua tari.
Responsabilitati:
Retinerea si raportarea informatiilor despre evenimente politice, economice si culturale din tara gazda si transmiterea acestor informatii catre tara de origine.
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor diplomatice cu guvernul si oficialii din tara gazda.
infiintarea si intretinerea legaturilor cu organizatiile si mediile de afaceri din tara gazda.
Organizarea si coordonarea evenimentelor oficiale, intalnirilor si vizitelor de stat.
Promovarea culturii si intereselor nationale ale tarii de origine prin participarea la evenimente culturale si sociale si prin acordarea de interviuri pentru mass-media locala.
Cerinte:
Cetatenie a tarii de origine si abilitatea de a vorbi fluent limba oficiala a acesteia.
Diploma de licenta sau masterat in relatii internationale, afaceri, economie, stiinte politice sau o disciplina relevanta.
Experienta in domeniul relatiilor internationale sau diplomatic.
Abilitati excelente de comunicare si negociere.
Capacitatea de a se adapta la culturi si medii sociale diferite si de a reprezenta tara de origine intr-un mod adecvat.
Disponibilitatea de a calatori frecvent si de a lucra in afara orelor de program in functie de necesitati.
Experienta de lucru cu mediile sociale si mass-media.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111102 - ambasador