.

Cod COR analist piata muncii


Cod COR analist piata muncii

Cod COR: analist piata muncii

Cod COR: 242308 - analist piata muncii


Meseria de analist piata muncii face parte din grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal.

Istoria meseriei de analist piata muncii

Analiza pietei muncii este o disciplina relativ noua, care se concentreaza pe intelegerea modului in care factorii economici si sociali influenteaza oferta si cererea de locuri de munca. Aceasta disciplina a luat nastere in anii '60, cand guvernele au inceput sa utilizeze datele economice pentru a intelege mai bine piata muncii si pentru a lua decizii mai bune in ceea ce priveste politica de ocupare a fortei de munca. In prezent, analistii pietei muncii folosesc date economice si sociale pentru a intelege mai bine oferta si cererea de locuri de munca, precum si pentru a oferi informatii si recomandari guvernelor si angajatorilor. Acestia pot ajuta la identificarea tendintelor in piata muncii, precum si la intelegerea modului in care factorii economici si sociali influenteaza oferta si cererea de locuri de munca.

Model fisa de post: analist piata muncii

Fisa de post pentru meseria de analist piata muncii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: analist piata muncii, cod COR 242308


Grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

Fisa de post pentru meseria de Analist Piata Muncii

Titlul postului: Analist Piata Muncii

Departament: Resurse Umane

Raporteaza catre: Manager Resurse Umane

Scopul postului: Analiza si interpretarea datelor privind piata muncii pentru a oferi informatii relevante si utile pentru luarea deciziilor strategice in ceea ce priveste resursele umane ale companiei.

Responsabilitati principale:

- Colectarea si analiza datelor privind piata muncii, inclusiv tendintele salariale, cererea si oferta de locuri de munca, profilul candidatilor si al angajatilor, precum si alte informatii relevante.
- Interpretarea datelor si elaborarea de rapoarte si prezentari pentru a oferi informatii utile si relevante pentru deciziile strategice ale companiei.
- Monitorizarea si evaluarea performantei angajatilor si a altor factori care pot afecta piata muncii, precum si identificarea si analizarea tendintelor si schimbarilor in piata muncii.
- Colaborarea cu departamentele de resurse umane si cu alte departamente ale companiei pentru a dezvolta si implementa strategii si politici de resurse umane care sa raspunda nevoilor si cerintelor pietei muncii.
- Participarea la proiecte si initiative specifice departamentului de resurse umane si a companiei, precum si la evenimente si conferinte relevante pentru piata muncii.

Cerinte:

- Studii superioare finalizate in domeniul resurselor umane, economiei sau al altor domenii relevante.
- Experienta relevanta in analiza pietei muncii si in interpretarea datelor.
- Cunostinte solide de statistica si de utilizare a instrumentelor de analiza a datelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris cat si oral.
- Capacitatea de a lucra cu termene limita stranse si de a gestiona mai multe proiecte simultan.
- Atentie la detalii si capacitatea de a face analize precise si relevante.
- Cunostinte avansate de limba engleza.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul companiei.
- Mediu de lucru dinamic si stimulant.
- Participarea la proiecte si initiative relevante pentru piata muncii.
- Acces la resurse si instrumente de analiza a datelor de ultima generatie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

  Specialistii in domeniul resurselor umane si de personal furnizeaza servicii legate de politicile de personal, cum ar fi recrutarea sau dezvoltarea personalului, analize ocupationale si orientare profesionala.

 • COD

  COD COR 242308 - analist piata muncii