.

Cod COR antreprenor in economia sociala


Cod COR antreprenor in economia sociala

Cod COR: antreprenor in economia sociala

Cod COR: 112032 - antreprenor in economia sociala


Meseria de antreprenor in economia sociala face parte din grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati.

Istoria meseriei de antreprenor in economia sociala

Istoria meseriei de antreprenor in economia sociala se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, antreprenorii au inceput sa se implice in activitati economice care au avut ca scop imbunatatirea vietii comunitatilor locale. Acestia au creat organizatii care au oferit servicii si produse care au ajutat la cresterea nivelului de trai al populatiei. Aceste organizatii au fost create pentru a oferi oportunitati economice si sociale pentru persoanele care nu aveau acces la resursele necesare pentru a-si crea propriile afaceri. Aceste organizatii au fost create pentru a oferi oportunitati economice si sociale pentru persoanele care nu aveau acces la resursele necesare pentru a-si crea propriile afaceri. In prezent, antreprenorii in economia sociala sunt implicati in activitati precum dezvoltarea de produse si servicii care sa ajute la reducerea inegalitatilor sociale si sa ofere oportunitati economice pentru persoanele care nu au acces la resursele necesare pentru a-si crea propriile afaceri.

Model fisa de post: antreprenor in economia sociala

Fisa de post pentru meseria de antreprenor in economia sociala


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: antreprenor in economia sociala, cod COR 112032


Grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

Iata o posibila fisa de post pentru un Antreprenor in Economia Sociala:

## Titlu post: Antreprenor in Economia Sociala

## Scopul postului:

Antreprenorul in Economia Sociala are responsabilitatea de a dezvolta si gestiona o afacere cu impact social pozitiv, punand in centrul activitatii sale nevoile comunitatii. El/ea ar trebui sa aiba o viziune clara asupra impactului social pe care il poate aduce afacerea lor si sa fie capabil sa-l implementeze cu succes.

## Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea unei strategii de afaceri sustenabile cu impact social pozitiv;
- Identificarea si dezvoltarea de parteneriate strategice cu organizatii si comunitati locale, pentru a sprijini dezvoltarea afacerii si a creste impactul social;
- Supervizarea activitatilor operationale ale afacerii, inclusiv a productiei, a vanzarilor si a serviciilor;
- Identificarea si implementarea de programe de formare si dezvoltare a angajatilor, pentru a sprijini dezvoltarea profesionala si personala a acestora;
- Asigurarea unei bune comunicari si relationari cu clientii, furnizorii si alte parti interesate;
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in vigoare, inclusiv a politicilor de mediu si sanatate si securitate la locul de munca;
- Identificarea si gestionarea riscurilor si a oportunitatilor de afaceri in sectorul economiei sociale.

## Cerinte:

- Experienta de cel putin 3 ani in gestionarea si dezvoltarea unei afaceri cu impact social pozitiv;
- Abilitati excelente de leadership si de creare de echipe, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a lua decizii si de a lua riscuri, cu o buna intelegere a mediului de afaceri si a impactului social;
- Cunostinte temeinice de afaceri, inclusiv in domeniul financiar, contabil si juridic;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator, cu o viziune clara asupra impactului social pe care il poate aduce afacerea lor.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Antreprenor in Economia Sociala, si responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de specificul afacerii sociale. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 11

    Subgrupa Majora 11

    Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  • 112

    Grupa Minora 112

    inalti conducatori ai administratiei publice

    inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

  • COR

    Grupa de baza 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

    Directorii generali, directorii si asimilatii acestora formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora. 1120 Directori generali, directori executivi si asimilati Directorii generali si directorii executivi formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza (direct) si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor (directoare) stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora.

  • COD

    COD COR 112032 - antreprenor in economia sociala