.

Cod COR aplicator de detalii la produse din ceramica


Cod COR aplicator de detalii la produse din ceramica

Cod COR: aplicator de detalii la produse din ceramica

Cod COR: 731401 - aplicator de detalii la produse din ceramica


Meseria de aplicator de detalii la produse din ceramica face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de aplicator de detalii la produse din ceramica

Meseria de aplicator de detalii la produse din ceramica a existat de mai multe secole. Acest lucru a inceput in perioada Renasterii, cand artistii au inceput sa creeze produse din ceramica decorative. Acestia au folosit tehnici de aplicare a detaliilor precum pictura, sculptura si modelarea pentru a adauga detalii decorative produselor din ceramica. Aceste tehnici au fost perfectionate in timp, iar aplicatorii de detalii au devenit mai buni in ceea ce priveste aplicarea detaliilor. In zilele noastre, aplicatorii de detalii la produse din ceramica folosesc tehnici avansate pentru a crea produse decorative unice si de calitate.

Model fisa de post: aplicator de detalii la produse din ceramica

Fisa de post pentru meseria de aplicator de detalii la produse din ceramica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: aplicator de detalii la produse din ceramica, cod COR 731401


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

Titlu post: Aplicator de detalii la produse din ceramica

Descrierea postului:

Aplicatorul de detalii la produse din ceramica este responsabil pentru aplicarea detaliilor decorative pe produsele din ceramica. Acesta trebuie sa aplice detaliile decorative folosind tehnici si materiale adecvate, precum si sa asigure calitatea produselor.

Responsabilitati principale:

- Aplicarea detaliilor decorative pe produsele din ceramica folosind tehnici si materiale adecvate;

- Verificarea calitatii produselor si asigurarea ca detaliile decorative sunt aplicate corect;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;

- Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in aplicarea detaliilor decorative pe produse din ceramica;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor adecvate.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731401 - aplicator de detalii la produse din ceramica