.

Cod COR arboricultor


Cod COR arboricultor

Cod COR: arboricultor

Cod COR: 611201 - arboricultor


Meseria de arboricultor face parte din grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori.

Istoria meseriei de arboricultor

Arboricultura este o meserie veche, care se refera la ingrijirea si cultivarea arborilor. Meseria a fost practicata de catre oameni din toate timpurile, de la antichitate pana in prezent. in antichitate, arborii erau folositi pentru a furniza lemn pentru constructii, precum si pentru a furniza alimente si medicamente. in Evul Mediu, arborii au fost folositi pentru a furniza lemn pentru constructii si pentru a furniza produse alimentare. in secolul al XIX-lea, arborii au fost folositi pentru a furniza lemn pentru constructii si pentru a furniza produse alimentare, precum si pentru a furniza produse medicinale. in prezent, arborii sunt folositi pentru a furniza lemn pentru constructii, produse alimentare, produse medicinale si produse decorative. Arboricultorii sunt responsabili pentru ingrijirea si cultivarea arborilor, precum si pentru prevenirea si controlul bolilor si daunatorilor care pot afecta arborii.

Model fisa de post: arboricultor

Fisa de post pentru meseria de arboricultor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: arboricultor, cod COR 611201


Grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori

Titlu post: Arboricultor

Descrierea postului:

Arboricultorul este responsabil pentru ingrijirea si intretinerea arborilor si a plantelor in parcuri, gradini si alte spatii verzi. Acesta trebuie sa identifice si sa evalueze starea arborilor si a plantelor, sa pregateasca solul si sa planteze arbori si plante, sa taie si sa indeparteze arborii si plantele bolnave sau periculoase, sa ingrijeasca arborii si plantele prin fertilizare, udare si alte metode de ingrijire, sa pregateasca si sa aplice tratamente fitosanitare, sa monitorizeze si sa evalueze starea arborilor si a plantelor si sa pregateasca rapoarte si documentatii.

Responsabilitati:

- Identificarea si evaluarea starii arborilor si a plantelor;
- Pregatirea solului si plantarea arborilor si plantelor;
- Taierea si indepartarea arborilor si plantelor bolnave sau periculoase;
- ingrijirea arborilor si plantelor prin fertilizare, udare si alte metode de ingrijire;
- Pregatirea si aplic

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 611

  Grupa Minora 611

  Gradinari si cultivatori

  Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6112 Arboricultori si pomicultori

  Arboricultorii si pomicultorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole pentru cresterea arborilor si arbustilor si recoltarea fructelor, cum ar fi pomii fructiferi si nucii, arborii de ceai si cafea, vita-de-vie, arbustii de afine, arborii de cacao si de cauciuc, si pentru a colecta seva acestora, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 611201 - arboricultor