Cod COR: 818111 - argintar produse din sticla
Meseria de argintar produse din sticla face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.
Istoria meseriei de argintar produse din sticla se intinde pe o perioada de aproximativ doua milenii. Meseria a inceput in antichitate, cand argintarii au inceput sa produca vase din sticla, precum si alte obiecte decorative. Acestia au folosit tehnici precum suflarea sticlei si modelarea sticlei pentru a crea obiecte decorative. In Evul Mediu, argintarii au inceput sa produca vase din sticla colorata si decorata, precum si alte obiecte decorative. Acestia au folosit tehnici precum suflarea sticlei, modelarea sticlei si aplicarea de culori si decoratiuni. In secolul al XVIII-lea, argintarii au inceput sa produca vase din sticla colorata si decorata, precum si alte obiecte decorative. Acestia au folosit tehnici precum suflarea sticlei, modelarea sticlei si aplicarea de culori si decoratiuni. In prezent, argintarii produc o varietate de obiecte decorative din sticla, precum vase, lumanari, ornamente si alte obiecte decorative.
Fisa de post pentru meseria de argintar produse din sticla
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: argintar produse din sticla, cod COR 818111
Titlu post: Argintar produse din sticla
Descrierea postului:
Argintarul produselor din sticla este responsabil pentru prelucrarea produselor din sticla prin aplicarea unor tehnici de argintare. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de argintare si sa fie capabil sa aplice aceste tehnici in mod corespunzator.
Responsabilitati:
- Preluarea produselor din sticla si pregatirea acestora pentru argintare;
- Aplicarea tehnicilor de argintare corespunzatoare;
- Verificarea produselor argintate pentru a se asigura ca sunt de calitate;
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;
- Mentinerea echipamentelor si a materialelor in stare buna de functionare.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul argintarii produselor din sticla;
- Cunostinte despre tehnicile de argintare;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de organizare si planificare.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Alti operatori la masini si utilaje
Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.
Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.