.

Cod COR arhiereu-vicar


Cod COR arhiereu-vicar

Cod COR: arhiereu-vicar

Cod COR: 263602 - arhiereu-vicar


Meseria de arhiereu-vicar face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de arhiereu-vicar

Istoria meseriei de arhiereu-vicar se intinde inapoi in timpul primilor crestini, cand episcopii si preotii au fost responsabili de conducerea bisericii. Arhiereul-vicar a fost unul dintre cei mai inalti preoti in cadrul bisericii, responsabil de conducerea spirituala si administrativa a bisericii. Acesta a fost responsabil de organizarea si conducerea serviciilor religioase, precum si de indrumarea si invatarea membrilor bisericii. Arhiereul-vicar a fost, de asemenea, responsabil de administrarea bunurilor bisericii si de asigurarea ca biserica este in conformitate cu regulile si regulamentele bisericii. in prezent, arhiereul-vicar este responsabil de conducerea spirituala si administrativa a bisericii si de asigurarea ca biserica este in conformitate cu regulile si regulamentele bisericii.

Model fisa de post: arhiereu-vicar

Fisa de post pentru meseria de arhiereu-vicar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: arhiereu-vicar, cod COR 263602


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Titlu post: Arhiereu-Vicar

Descrierea postului:

Arhiereul-Vicar este responsabil pentru asigurarea conducerii spirituale si administrative a bisericii. Acesta trebuie sa ofere indrumare spirituala si sa conduca serviciile religioase, sa ofere consiliere spirituala si sa se asigure ca biserica este condusa in mod corespunzator.

Responsabilitati:

Prezideaza serviciile religioase si alte evenimente speciale.

Ofera consiliere spirituala si indrumare pentru membrii bisericii.

Conduce sedintele Consiliului Parohial si alte intruniri ale bisericii.

Supervizeaza activitatile si programele bisericii.

Asigura respectarea regulilor si regulamentelor bisericii.

Prezideaza ceremonii religioase, cum ar fi botezuri, cununii si inmormantari.

Prezideaza si coordoneaza activitatile de caritate si de voluntariat ale bisericii.

Prezideaza si coordoneaza activitatile educationale ale bisericii.

Prezideaza si coordoneaza activitatile de misiune ale bisericii.

Prezideaza si coordoneaza activitatile de finantare ale bisericii.

Prezideaza

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263602 - arhiereu-vicar