.

Cod COR arhondar


Cod COR arhondar

Cod COR: arhondar

Cod COR: 263603 - arhondar


Meseria de arhondar face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de arhondar

Arhondarul este o meserie veche, care dateaza din antichitate. Aceasta profesie a fost folosita in special in Grecia si Roma antica, unde arhondarii erau responsabili de administrarea si gestionarea bunurilor si proprietatilor. Acestia erau responsabili de colectarea taxelor si impozitelor, precum si de administrarea bunurilor si proprietatilor persoanelor care nu erau in masura sa se ocupe de acestea. In Evul Mediu, arhondarii au fost folositi pentru a administra bunurile si proprietatile nobililor si a regilor. In prezent, arhondarii sunt responsabili de administrarea si gestionarea bunurilor si proprietatilor persoanelor fizice si juridice, precum si de colectarea taxelor si impozitelor.

Model fisa de post: arhondar

Fisa de post pentru meseria de arhondar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: arhondar, cod COR 263603


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Titlu post: Arhondar

Descrierea postului:

Arhondarul este responsabil pentru pregatirea, prelucrarea si intretinerea arhivelor si documentelor. Acesta trebuie sa organizeze, sa clasifice si sa arhiveze documentele si informatiile in mod corespunzator. De asemenea, arhondarul trebuie sa asigure securitatea si confidentialitatea documentelor si informatiilor.

Responsabilitati:

Organizeaza, clasifica si arhiveaza documentele si informatiile in mod corespunzator.

Asigura securitatea si confidentialitatea documentelor si informatiilor.

Monitorizeaza si actualizeaza arhivele si documentele.

Raspunde la solicitarile de informatii si documente.

Preia si prelucreaza documentele si informatiile primite.

Asigura respectarea procedurilor si regulilor de arhivare.

Monitorizeaza si actualizeaza bazele de date si sistemele informatice.

Asigura suport tehnic pentru utilizatorii sistemelor informatice.

Prezinta rapoarte si statistici privind arhivele si documentele.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei s

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263603 - arhondar