.

Cod COR artificier la lucrari de suprafata


Cod COR artificier la lucrari de suprafata

Cod COR: artificier la lucrari de suprafata

Cod COR: 754202 - artificier la lucrari de suprafata


Meseria de artificier la lucrari de suprafata face parte din grupa de baza: 7542 Artificieri.

Istoria meseriei de artificier la lucrari de suprafata

Istoria meseriei de artificier la lucrari de suprafata se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Meseria a inceput in anii 1800, cand a fost folosita pentru a ajuta la constructia de poduri si cai ferate. In anii 1900, artificierii au fost folositi pentru a ajuta la constructia de drumuri si autostrazi. In anii 1950, meseria a fost folosita pentru a ajuta la constructia de baraje si alte lucrari hidrotehnice. In prezent, meseria este folosita pentru a ajuta la constructia de cladiri, tuneluri si alte lucrari de infrastructura. Artificierii sunt responsabili pentru pregatirea si executarea lucrarilor de demolare si constructie, precum si pentru asigurarea sigurantei pe santier.

Model fisa de post: artificier la lucrari de suprafata

Fisa de post pentru meseria de artificier la lucrari de suprafata


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: artificier la lucrari de suprafata, cod COR 754202


Grupa de baza: 7542 Artificieri

FISA DE POST

Titlu post: Artificier la lucrari de suprafata

Descrierea postului:

Artificierul la lucrari de suprafata este responsabil pentru pregatirea si executarea lucrarilor de demolare si constructie la suprafata. Acesta trebuie sa asigure siguranta si sa respecte toate regulile si procedurile de siguranta in timpul lucrarilor.

Responsabilitati principale:

- Prezenta la locul de munca si pregatirea lucrarilor de demolare si constructie la suprafata;

- Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor necesare pentru lucrari;

- Monitorizarea si controlul lucrarilor de demolare si constructie;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta;

- Asigurarea calitatii lucrarilor;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

- Cunostinte solide despre tehnicile si procedurile de demolare si constructie;

- Cunostinte solide despre echipamentele si materialele necesare pentru lucrari;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza 7542 Artificieri

  Artificierii se ocupa cu pozitionarea, montarea si detonarea de explozibile la exploatarile miniere, cariere si santiere de demolare.

 • COD

  COD COR 754202 - artificier la lucrari de suprafata