.

Cod COR arzator produse din sticla


Cod COR arzator produse din sticla

Cod COR: arzator produse din sticla

Cod COR: 818109 - arzator produse din sticla


Meseria de arzator produse din sticla face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de arzator produse din sticla

Meseria de arzator produse din sticla dateaza din secolul al XVIII-lea, cand a fost introdusa in Europa. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a crea produse din sticla, cum ar fi vase, sticla de vin, sticla de parfum si alte produse decorative. Acest tip de meserie a fost folosit in intreaga lume, de la Europa la Asia si America de Nord. Meseria de arzator produse din sticla a evoluat in timp, de la folosirea focului pentru a topi sticla, la folosirea unor tehnologii mai avansate, cum ar fi utilizarea unor masini speciale pentru a prelucra sticla. Aceste masini au permis arzatorilor produse din sticla sa creeze produse mai complexe si mai decorative. In prezent, meseria de arzator produse din sticla este folosita pentru a crea produse decorative, cum ar fi vase, sticla de vin, sticla de parfum si alte produse decorative.

Model fisa de post: arzator produse din sticla

Fisa de post pentru meseria de arzator produse din sticla


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: arzator produse din sticla, cod COR 818109


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Arzator produse din sticla

Descrierea postului:

Arzatorul produselor din sticla este responsabil pentru prelucrarea produselor din sticla prin arderea lor la temperaturi ridicate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati si sarcini:

- Preia produsele din sticla si le prelucreaza prin ardere la temperaturi ridicate;

- Monitorizeaza temperatura si presiunea in timpul procesului de ardere;

- Verifica produsele prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a zonei de lucru;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru;

- Respecta termenele limita si se asigura ca produsele sunt livrate la timp.

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea produselor din sticla;

- Cunostinte solide despre tehnologia de ardere a produselor din sticla;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818109 - arzator produse din sticla