Cod COR: 812225 - asamblator elemente si baterii galvanice
Meseria de asamblator elemente si baterii galvanice face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.
Meseria de asamblator elemente si baterii galvanice a aparut in secolul al XIX-lea, odata cu aparitia primelor baterii galvanice. Acestea au fost folosite pentru a furniza energie electrica in aplicatii industriale si medicale. Meseria de asamblator elemente si baterii galvanice implica asamblarea si testarea componentelor bateriilor galvanice, precum si a altor elemente electrice. Acest lucru implica cunoasterea si intelegerea principiilor de functionare a bateriilor si a altor componente electrice. Meseria de asamblator elemente si baterii galvanice a evoluat odata cu dezvoltarea tehnologiei si a aplicatiilor industriale. In prezent, asamblatorii elemente si baterii galvanice sunt responsabili pentru asamblarea si testarea bateriilor si a altor componente electrice, precum si pentru intretinerea si repararea acestora.
Fisa de post pentru meseria de asamblator elemente si baterii galvanice
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asamblator elemente si baterii galvanice, cod COR 812225
FISA DE POST
Titlu post: Asamblator elemente si baterii galvanice
Descrierea postului:
Asamblatorul elementelor si bateriilor galvanice este responsabil pentru asamblarea si montarea elementelor si bateriilor galvanice in conformitate cu specificatiile tehnice si procedurile de lucru.
Responsabilitati principale:
- Asamblarea si montarea elementelor si bateriilor galvanice in conformitate cu specificatiile tehnice si procedurile de lucru;
- Verificarea calitatii produselor finite;
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;
- Respectarea tuturor regulilor de securitate si a procedurilor de lucru;
- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.
Cerinte:
- Experienta anterioara in asamblarea si montarea elementelor si bateriilor galvanice;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice;
- Abilitati de utilizare a echipamentelor si sculelor necesare;
- Abilitati de urmarire a detaliilor si de respectare a procedurilor de lucru;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de lucru in conditii de stres.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.