.

Cod COR asamblator-montator articole marochinarie


Cod COR asamblator-montator articole marochinarie

Cod COR: asamblator-montator articole marochinarie

Cod COR: 731836 - asamblator-montator articole marochinarie


Meseria de asamblator-montator articole marochinarie face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de asamblator-montator articole marochinarie

Meseria de asamblator-montator articole marochinarie se refera la procesul de asamblare si montare a articolelor din piele si materiale textile. Acest proces a inceput in secolul al XVIII-lea, cand artizanii au inceput sa produca articole din piele si materiale textile. Acestea erau folosite pentru a crea articole precum cizme, pantofi, curele, genti si alte articole de marochinarie. Acest proces a evoluat in timp, devenind mai sofisticat si mai complex. in prezent, asamblatorii-montatorii articole marochinarie folosesc tehnologii avansate pentru a asambla si monta articole din piele si materiale textile. Acestea includ masini de cusut, masini de taiat, masini de brodat si alte echipamente specializate. Acestea sunt folosite pentru a asigura ca articolele sunt produse la standarde ridicate si ca sunt de calitate superioara.

Model fisa de post: asamblator-montator articole marochinarie

Fisa de post pentru meseria de asamblator-montator articole marochinarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asamblator-montator articole marochinarie, cod COR 731836


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Denumire post: Asamblator-montator articole marochinarie

Scopul postului: Asamblarea si montarea articolelor de marochinarie conform specificatiilor tehnice si cerintelor calitative.

Responsabilitati:

- Asamblarea si montarea articolelor de marochinarie conform specificatiilor tehnice si cerintelor calitative;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisorul de productie.

Competente:

- Experienta anterioara in asamblarea si montarea articolelor de marochinarie;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specifice;

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice.

Atributii:

- Asamblarea si montarea articolelor de marochinarie conform specificatiilor tehnice si cerintelor calitative;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisorul de productie.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731836 - asamblator-montator articole marochinarie