.

Cod COR asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan


Cod COR asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan

Cod COR: asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan

Cod COR: 712407 - asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan


Meseria de asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan

Meseria de asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan a aparut in urma cu aproximativ 40 de ani, odata cu dezvoltarea industriei de constructii si a nevoii de a construi cladiri mai eficiente si mai sigure. Acest lucru a necesitat folosirea unor materiale mai rezistente si mai usoare, cum ar fi aluminiul si geamul termopan. Asamblatorii-montatorii profile aluminiu si geam termopan au fost angajati pentru a asambla si monta aceste materiale, folosind scule si echipamente specializate. Acestia au fost responsabili de asamblarea si montarea profilelor de aluminiu si a geamurilor termopan, precum si de verificarea si testarea acestora pentru a se asigura ca sunt instalate corect si in siguranta. Meseria de asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan a evoluat in timp, devenind mai specializata si mai complexa, si a devenit una dintre cele mai importante meserii din industria constructiilor.

Model fisa de post: asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan

Fisa de post pentru meseria de asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan, cod COR 712407


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Denumirea postului: Asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan

Responsabilitati:

- Asamblarea si montarea profilelor de aluminiu si a geamurilor termopan;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Asigurarea unui nivel ridicat de calitate si precizie in executarea lucrarilor;

- Respectarea procedurilor si standardelor de calitate;

- Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor;

- Respectarea termenelor de livrare;

- Mentinerea curateniei si ordinii in locul de munca.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul asamblarii si montarii profilelor de aluminiu si geamurilor termopan;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Atentie la detalii si spirit de organizare;

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712407 - asamblator-montator profile aluminiu si geam termopan