.

Cod COR ascutitor laminate la cald


Cod COR ascutitor laminate la cald

Cod COR: ascutitor laminate la cald

Cod COR: 722401 - ascutitor laminate la cald


Meseria de ascutitor laminate la cald face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de ascutitor laminate la cald

Meseria de ascutitor laminate la cald a fost inventata in anii 1950 de catre un grup de ingineri din Germania. Acestia au dezvoltat o tehnica de ascutire a lamelor metalice folosind caldura si presiune. Aceasta tehnica a revolutionat industria metalurgica si a permis fabricarea de piese metalice mai precise si mai rezistente. In prezent, ascutitorii laminate la cald sunt folositi in industria auto, industria aeronautica si industria medicala. Acestia folosesc caldura si presiune pentru a ascuti lamelor metalice, ceea ce le permite sa obtina piese metalice mai precise si mai rezistente. Acestia folosesc, de asemenea, tehnologii avansate, cum ar fi laserul, pentru a asigura o precizie si o calitate superioara.

Model fisa de post: ascutitor laminate la cald

Fisa de post pentru meseria de ascutitor laminate la cald


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ascutitor laminate la cald, cod COR 722401


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Titlu post: Ascutitor laminate la cald

Descrierea postului:

Ascutitorul laminate la cald este responsabil pentru ascutirea si intretinerea lamelor de laminare la cald. Acesta trebuie sa asigure ca lamelor sunt ascutite corect si sa se asigure ca sunt in stare buna de functionare. Acesta trebuie sa verifice si sa regleze lamelor inainte de a fi folosite.

Responsabilitati:

- Ascutirea si intretinerea lamelor de laminare la cald

- Verificarea si reglarea lamelor inainte de a fi folosite

- Asigurarea ca lamelor sunt ascutite corect si in stare buna de functionare

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defecte

- Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

- Experienta anterioara in ascutirea lamelor de laminare la cald

- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722401 - ascutitor laminate la cald