.

Cod COR ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic


Cod COR ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic

Cod COR: ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic

Cod COR: 722404 - ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic


Meseria de ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic

Meseria de ascutitor de scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic dateaza din antichitate, cand se foloseau pietre de ascutit si alte materiale pentru a ascuti si a prelungi durata de viata a unor scule si instrumente. In Evul Mediu, ascutitorii de scule erau cunoscuti sub numele de ?fierari?, iar in secolul al XVIII-lea, ascutitorii de scule erau cunoscuti sub numele de ?fierari de ascutit?. Acestia foloseau unelte speciale pentru a ascuti si a prelungi durata de viata a sculelor si instrumentelor. In secolul al XIX-lea, ascutitorii de scule au inceput sa foloseasca masini speciale pentru a ascuti sculele si instrumentele. Aceste masini au fost dezvoltate pentru a face ascutirea mai rapida si mai precisa. In prezent, ascutitorii de scule folosesc masini speciale si alte unelte pentru a ascuti si a prelungi durata de viata a sculelor si instrumentelor medicale si de uz casnic.

Model fisa de post: ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic

Fisa de post pentru meseria de ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic, cod COR 722404


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Post: Ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic

Responsabilitati:

- Ascutirea sculelor, instrumentelor medicale si a obiectelor de uz casnic folosind masini specializate si alte echipamente;

- Verificarea sculelor, instrumentelor medicale si a obiectelor de uz casnic pentru a se asigura ca sunt in stare buna si ca sunt ascutite corespunzator;

- Mentinerea si curatarea echipamentelor si a masinilor folosite pentru ascutire;

- Monitorizarea si inregistrarea tuturor operatiunilor de ascutire;

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru;

- Asigurarea calitatii produselor ascutite.

Competente:

- Cunostinte de baza in ascutirea sculelor, instrumentelor medicale si a obiectelor de uz casnic;

- Abilitati de utilizare a masinilor si a echipamentelor de ascutire;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de monitorizare si inregistrare a operatiunilor de ascutire.

Calificari:

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Experienta anterioara in ascutirea sculelor, instrumentelor medicale si a obiectelor de uz casnic;

- Certificat de ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic (optional).

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722404 - ascutitor scule, instrumente medicale si obiecte de uz casnic