.

Cod COR asfaltator


Cod COR asfaltator

Cod COR: asfaltator

Cod COR: 711904 - asfaltator


Meseria de asfaltator face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de asfaltator

Meseria de asfaltator a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920. in acea perioada, asfaltul era folosit pentru a construi sosele si drumuri. Acest lucru a necesitat oameni care sa inteleaga cum sa pregateasca si sa aplice asfaltul. Acest lucru a dus la aparitia meseriei de asfaltator. Meseria de asfaltator a evoluat in timp, devenind mai sofisticata si mai specializata. Acum, asfaltatorii folosesc tehnologii avansate pentru a pregati si aplica asfaltul, precum si pentru a repara si intretine drumurile si soselele. Meseria de asfaltator este una dintre cele mai importante meserii in constructii, deoarece asfaltul este folosit pentru a construi si intretine drumurile si soselele. Asfaltatorii sunt responsabili pentru pregatirea si aplicarea asfaltului, precum si pentru repararea si intretinerea drumurilor si soselelor.

Model fisa de post: asfaltator

Fisa de post pentru meseria de asfaltator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asfaltator, cod COR 711904


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Asfaltator

Descrierea postului:

Asfaltatorul este responsabil pentru pregatirea si aplicarea asfaltului pe suprafetele stradale si de parcare. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele, sa aplice asfaltul si sa il netezeasca pentru a asigura o suprafata neteda si uniforma.

Responsabilitati:

Pregati suprafetele stradale si de parcare pentru aplicarea asfaltului.

Aplica asfaltul pe suprafetele stradale si de parcare.

Utilizeaza echipamente specializate pentru aplicarea asfaltului.

Utilizeaza unelte manuale pentru a netezi suprafetele asfaltate.

Monitorizeaza si intretine echipamentele si uneltele folosite.

Urmareste si respecta regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Respecta termenele limita si bugetul stabilit.

Cerinte:

Experienta in domeniul asfaltarii.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor folosite.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de planificare si organizare.

Abilitati

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711904 - asfaltator