.

Cod COR asistent de cercetare de aeronave


Cod COR asistent de cercetare de aeronave

Cod COR: asistent de cercetare de aeronave

Cod COR: 211112 - asistent de cercetare de aeronave


Meseria de asistent de cercetare de aeronave face parte din grupa de baza: 2111 Fizicieni si astronomi.

Istoria meseriei de asistent de cercetare de aeronave

Meseria de asistent de cercetare de aeronave a fost introdusa in anii 1920, cand a fost nevoie de oameni care sa ajute la dezvoltarea si imbunatatirea aviatiei. Acest lucru a implicat cercetarea si testarea noilor tehnologii si materiale, precum si imbunatatirea performantelor aeronavelor. Asistentii de cercetare de aeronave au fost responsabili de realizarea acestor sarcini, precum si de monitorizarea si imbunatatirea performantelor aeronavelor. Acest lucru a necesitat cunostinte si abilitati in domeniul ingineriei aerospatiale, precum si in domeniul tehnologiei informatiei. in prezent, asistentii de cercetare de aeronave sunt responsabili de realizarea de cercetari si teste pentru a imbunatati performantele aeronavelor si pentru a asigura siguranta pasagerilor.

Model fisa de post: asistent de cercetare de aeronave

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare de aeronave


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare de aeronave, cod COR 211112


Grupa de baza: 2111 Fizicieni si astronomi

Titlu post: Asistent de cercetare de aeronave

Descrierea postului:

Asistentul de cercetare de aeronave lucreaza sub supravegherea cercetatorilor de top pentru a ajuta la dezvoltarea, testarea si evaluarea aeronavelor si a componentelor acestora. Asistentul de cercetare de aeronave poate lucra intr-o varietate de mediului, inclusiv in laboratoare si pe piste de zbor. Asistentul de cercetare de aeronave trebuie sa fie un tehnician in aerodinamica, mecanica, electricitate, electronice, software si alte domenii specifice aeronauticii.

Responsabilitati principale:

Asista cercetatorii in dezvoltarea, testarea si evaluarea aeronavelor si a componentelor acestora.
Efectueaza teste de laborator pentru a determina proprietatile fizice ale materialelor utilizate in productia aeronavelor si a componentelor acestora.
Asigura respectarea protocoalelor de siguranta si de indeplinire a standardelor de calitate ale industriei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2111 Fizicieni si astronomi

  Fizicienii si astronomii efectueaza cercetari si imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la materie, spatiu, timp, energie, forte si campuri si interactiunile care apar in cadrul acestor fenomene fizice. Acestia aplica cunostintele stiintifice referitoare la fizica si astronomie in domenii ca industrie, medicina si in domeniul militar (sau alte domenii).

 • COD

  COD COR 211112 - asistent de cercetare de aeronave