.

Cod COR asistent de cercetare in agricultura


Cod COR asistent de cercetare in agricultura

Cod COR: asistent de cercetare in agricultura

Cod COR: 213241 - asistent de cercetare in agricultura


Meseria de asistent de cercetare in agricultura face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in agricultura

Istoria meseriei de asistent de cercetare in agricultura se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, agricultura a devenit o industrie importanta in multe tari, iar cercetarea agricola a devenit o parte esentiala a acestei industrii. Asistentii de cercetare in agricultura au fost angajati pentru a ajuta la dezvoltarea si implementarea de tehnologii si practici agricole mai eficiente. Acestia au fost responsabili pentru colectarea si analizarea datelor, precum si pentru prezentarea rezultatelor cercetarilor lor. In prezent, asistentii de cercetare in agricultura sunt angajati in toate domeniile agricole, de la cresterea animalelor si culturile vegetale la managementul solului si protectia mediului. Acestia sunt responsabili pentru ajutarea la dezvoltarea si implementarea de tehnologii si practici agricole mai eficiente, precum si pentru prezentarea rezultatelor cercetarilor lor.

Model fisa de post: asistent de cercetare in agricultura

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in agricultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in agricultura, cod COR 213241


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Asistent de cercetare in agricultura

Scopul postului:
Asistentul de cercetare in agricultura are ca responsabilitate sa asiste cercetatorii in efectuarea de cercetari in domeniul agriculturii pentru dezvoltarea de noi tehnologii, produse si practici agricole, precum si imbunatatirea performantelor culturilor.

Responsabilitati si atributii:

Asistarea cercetatorilor in planificarea, organizarea si implementarea de proiecte de cercetare agricola pentru dezvoltarea de noi tehnologii, produse si practici agricole, precum si imbunatatirea performantelor culturilor
Realizarea de experimente agricole si colectarea de date pentru analiza
intretinerea si administrarea echipamentelor si instrumentelor de cercetare agricola
Asistarea cercetatorilor in identificarea problemelor agricole si dezvoltarea de solutii bazate pe cercetarea stiintifica si inovatie
Asistarea cercetatorilor in identificarea si testarea de noi soiuri de plante, seminte, pesticide si ingrasaminte pentru imbunatatirea productiei agricole si a calitatii produselor
intretinerea si administrarea bazei de date a cercetarilor agricole si a altor documente relevante
Scrierea de rapoarte si documentatie tehnica pentru cercetarile agricole
Lucrarea in colaborare cu cercetatorii si membrii ai echipei pentru a atinge obiectivele proiectelor de cercetare agricola
Cerinte:

Diploma de licenta in inginerie agricola, stiinte agricole sau o disciplina relevanta sau experienta echivalenta
Cunostinte despre stiinta culturilor, a solului, a apei si a resurselor agricole
Abilitati practice in utilizarea instrumentelor si tehnicilor de cercetare agricola
Cunoasterea tehnicilor statistice pentru analizarea datelor de cercetare
Abilitati excelente de comunicare si negociere cu clientii, partenerii de cercetare si echipa interna
Capacitatea de a lucra in mod independent si in echipa, cu o atentie la detalii si la termene limita
Experienta in utilizarea programelor de calculatoare si a software-ului de cercetare agricola
Cunostinte avansate de limba engleza (scris si vorbit) pot fi un avantaj

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213241 - asistent de cercetare in agricultura