Cod COR: 213250 - asistent de cercetare in agromontanologie
Meseria de asistent de cercetare in agromontanologie face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in agromontanologie se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Meseria a fost introdusa in anul 2000, ca o modalitate de a ajuta cercetatorii sa obtina informatii si date mai precise despre mediul montan si agricultura. Asistentii de cercetare in agromontanologie au fost angajati pentru a ajuta cercetatorii sa colecteze date si sa le analizeze, precum si pentru a le oferi suport in procesul de cercetare. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru pregatirea si prezentarea rapoartelor si a rezultatelor cercetarilor. In prezent, asistentii de cercetare in agromontanologie sunt responsabili pentru colectarea si analizarea datelor, pregatirea rapoartelor si prezentarea rezultatelor cercetarilor, precum si pentru oferirea de suport si consiliere cercetatorilor.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in agromontanologie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in agromontanologie, cod COR 213250
Titlu post: Asistent de cercetare in Agromontanologie
Scopul postului:
Asistentul de cercetare in Agromontanologie este responsabil pentru colectarea, analizarea si prezentarea datelor in cadrul unui proiect de cercetare agromontanologica. Asistentul de cercetare va fi implicat in activitati de teren si de laborator pentru a asigura succesul proiectului.
Responsabilitati:
Colectarea si inregistrarea datelor de teren legate de calitatea solului, clima, vegetatie si alte caracteristici ale mediului agromontanologic.
Asigurarea ca instrumentele si echipamentele necesare pentru colectarea datelor sunt functionale si in stare buna de functionare.
Procesarea si analizarea datelor colectate in laborator, utilizand instrumente si tehnici specifice.
Pregatirea si prezentarea rapoartelor de cercetare si a altor documente necesare pentru proiectul de cercetare.
Asigurarea ca toate datele colectate sunt gestionate in mod eficient si sunt pastrate in conditii de siguranta si confidentialitate.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.