Cod COR: 211309 - asistent de cercetare in biochimie tehnologica
Meseria de asistent de cercetare in biochimie tehnologica face parte din grupa de baza: 2113 Chimisti.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in biochimie tehnologica se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Meseria a inceput ca o specializare in domeniul biochimiei, care a evoluat in timp pentru a se concentra pe tehnologia moderna si aplicatiile sale. Asistentii de cercetare in biochimie tehnologica sunt responsabili pentru realizarea experimentelor si analizarea datelor, precum si pentru prezentarea rezultatelor cercetarilor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru pregatirea si intretinerea echipamentelor si a materialelor necesare pentru cercetare. In ultimii ani, asistentii de cercetare in biochimie tehnologica au devenit din ce in ce mai importanti in domeniul cercetarii, deoarece au contribuit la dezvoltarea si aplicarea tehnologiilor avansate in domeniul biochimiei.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in biochimie tehnologica
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in biochimie tehnologica, cod COR 211309
Iata un model de fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in biochimie tehnologica:
Titlu post: Asistent de Cercetare in Biochimie Tehnologica
Obiectivul postului: Sprijinirea cercetatorilor in dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii si metode de productie in domeniul biotehnologiei si biochimiei.
Responsabilitati si sarcini:
Asistenta cercetatorilor in dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii si metode de productie in domeniul biotehnologiei si biochimiei;
Colectarea si prelucrarea datelor experimentale;
Gestionarea stocului de echipamente si consumabile de laborator;
Participarea la realizarea experimentelor si efectuarea analizelor biochimice in laborator;
Realizarea experimentelor de validare a proceselor tehnologice in colaborare cu echipa de productie;
Interpretarea si analizarea datelor obtinute in cadrul experimentelor si asistarea cercetatorilor in redactarea de rapoarte si publicarea rezultatelor in reviste stiintifice;
Dezvoltarea si mentinerea protocoalelor de laborator, procedurilor si standardelor de calitate;
intretinerea si curatarea echipamentelor de laborator;
Participarea la formarea continua in domeniul biochimiei tehnologice si biotehnologiei;
Respectarea standardelor de siguranta si de protectie a mediului in timpul experimentelor si manipularii substantelor chimice periculoase.
Calificari si abilitati:
Licenta sau Master in biochimie, biotehnologie sau o disciplina inrudita;
Cunostinte de baza in biochimie si biotehnologie;
Experienta anterioara in manipularea echipamentelor de laborator si a substantelor chimice;
Cunostinte de baza in utilizarea computerelor si software-ului necesar pentru analiza datelor experimentale;
Abilitati excelente de organizare si gestionare a timpului, cu capacitatea de a gestiona simultan mai multe sarcini si proiecte;
Abilitati bune de comunicare, atat in scris, cat si in vorbire;
Abilitatea de a lucra in echipa si de a coordona experimentele cu alte departamente;
Capacitatea de a urmari protocoalele de siguranta si de a proteja mediul in timpul experimentelor.
Aceasta este o fisa de post tipica pentru un asistent de cercetare in biochimie tehnologica. in functie de companie si de pozitia exacta, pot fi necesare si alte abilitati si experiente specifice.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in fizica si stiinta pamantului
Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.
Chimistii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la chimie pentru a dezvolta cunostinte noi sau produse, precum si pentru imbunatatirea calitatii si a procesului de control.