.

Cod COR asistent de cercetare in biologie


Cod COR asistent de cercetare in biologie

Cod COR: asistent de cercetare in biologie

Cod COR: 213137 - asistent de cercetare in biologie


Meseria de asistent de cercetare in biologie face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in biologie

Istoria meseriei de asistent de cercetare in biologie se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa foloseasca asistenti pentru a le ajuta sa efectueze experimente si sa colecteze date. Acestia au fost angajati pentru a ajuta la pregatirea echipamentelor, prelucrarea datelor si pregatirea materialelor pentru publicare. In anii 1900, asistentii de cercetare au inceput sa fie angajati in laboratoarele de biologie si sa lucreze in domenii precum biologia moleculara, biologia celulara si biologia evolutiva. In prezent, asistentii de cercetare in biologie sunt angajati in laboratoarele de cercetare din intreaga lume si lucreaza in domenii precum biologia moleculara, biologia celulara, biologia evolutiva si biologia medicala. Acestia sunt responsabili pentru pregatirea echipamentelor, prelucrarea datelor si pregatirea materialelor pentru publicare.

Model fisa de post: asistent de cercetare in biologie

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in biologie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in biologie, cod COR 213137


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Responsabilitati:

Asistarea cercetatorilor in proiectele de cercetare si in activitatile de laborator.
Colectarea si procesarea de probe biologice si a altor materiale necesare cercetarii.
Asigurarea functionarii optime a echipamentelor si instrumentelor de laborator.
Participarea la activitati de cercetare si dezvoltare in colaborare cu alte institutii si organizatii.
Intocmirea si prezentarea de rapoarte si documentatii specifice.
Asigurarea respectarii standardelor de igiena si de siguranta la locul de munca.
Cerinte:

Studii superioare in biologie, biotehnologie sau domenii asemanatoare sau studii medii cu specializare in biologie si experienta relevanta in activitati de laborator.
Cunostinte solide in domeniul biologiei moleculare, ecologiei, geneticii sau altor ramuri ale biologiei.
Experienta anterioara in activitati de laborator, cu abilitati si cunostinte in manipularea si procesarea de probe biologice si alte materiale necesare cercetarii.
Capacitatea de a lucra in echipa si de a coordona activitatile de laborator.
Abilitati excelente de organizare si gestionare a documentelor si datelor.
Atentie la detalii si precizie in activitatile desfasurate.
Cunostinte solide in ceea ce priveste normele si regulile de igiena si de siguranta la locul de munca.
Abilitati bune de comunicare in scris si oral.
Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele specifice pentru meseria de asistent de cercetare in biologie. Fisa de post poate fi adaptata in functie de nevoile si specificul fiecarei organizatii sau institutii in care acesta isi desfasoara activitatea.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

    Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

  • COD

    COD COR 213137 - asistent de cercetare in biologie