Cod COR: 213143 - asistent de cercetare in botanica
Meseria de asistent de cercetare in botanica face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in botanica se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Incepand cu anul 1820, cercetatorii au inceput sa foloseasca asistenti pentru a ajuta la colectarea si analizarea datelor din domeniul botanicii. Acestia au fost angajati pentru a colecta si prelucra datele, precum si pentru a ajuta la pregatirea materialelor pentru publicare. In anii 1950, asistentii de cercetare au inceput sa fie folositi in mod regulat in laboratoarele de cercetare botanica, unde au fost angajati pentru a ajuta la colectarea si analizarea datelor si pentru a pregati materialele pentru publicare. In prezent, asistentii de cercetare in botanica sunt angajati pentru a ajuta la colectarea si analizarea datelor, precum si pentru a pregati materialele pentru publicare. De asemenea, ei sunt responsabili de pregatirea si intretinerea echipamentelor si materialelor folosite in cercetare.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in botanica
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in botanica, cod COR 213143
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in botanica este responsabil pentru sprijinirea activitatilor de cercetare in domeniul botanic, inclusiv colectarea si analiza datelor, pregatirea mostrelor, asamblarea si administrarea bazelor de date si elaborarea rapoartelor si prezentarilor.
Responsabilitati principale:
Colectarea si prelucrarea datelor experimentale si de teren
Asigurarea ingrijirii plantelor si a altor organisme utilizate in experimente
Asamblarea si administrarea bazelor de date si a altor documente necesare pentru cercetare
Participarea la activitatile de teren pentru colectarea de mostre sau date
Pregatirea si curatarea echipamentelor si instrumentelor de cercetare
Analiza si interpretarea datelor experimentale
Scrierea si prezentarea rapoartelor si prezentarilor de cercetare
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare finalizate in botanica sau domenii conexe
Cunoasterea tehnicilor de cercetare in botanica
Experienta anterioara in cercetare si colectare de date
Abilitati excelente de comunicare si prezentare
Capacitatea de a lucra atat independent cat si intr-un mediu de echipa
Capacitatea de a opera echipamente si instrumente de cercetare
Cunoasterea limbilor engleza si/sau alte limbi straine ar fi un avantaj
Conditii de munca:
Program de lucru full-time
Lucru intr-un mediu de laborator si in teren
Posibilitatea de a lucra in weekend-uri sau in timpul liber, in functie de necesitatile proiectului
Posibilitatea de a lucra in diferite conditii de mediu (inclusiv in aer liber si in conditii de temperatura si umiditate variabile)
Posibilitatea de a calatori in interes de serviciu
Acestea sunt elementele de baza ale unei fise de post pentru Asistent de Cercetare in Botanica. Este important sa se adapteze fisa de post la nevoile specifice ale organizatiei si ale proiectelor de cercetare in care va fi implicat asistentul de cercetare.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.