.

Cod COR asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Cod COR asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Cod COR: asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Cod COR: 214217 - asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Meseria de asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de constructii, in special in domeniul constructiilor civile si industriale. Acest lucru a dus la aparitia unor noi meserii, cum ar fi asistentul de cercetare in constructii. Acestia au fost responsabili de colectarea si analizarea datelor si informatiilor legate de constructii, precum si de prezentarea acestora in moduri utile pentru proiectele de constructii. In prezent, asistentii de cercetare in constructii sunt responsabili de colectarea si analizarea datelor si informatiilor legate de constructii, precum si de prezentarea acestora in moduri utile pentru proiectele de constructii. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de monitorizarea si evaluarea proiectelor de constructii, precum si de asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile in vigoare.

Model fisa de post: asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole, cod COR 214217


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Scopul postului:
Asigurarea suportului necesar in realizarea proiectelor de cercetare si dezvoltare pentru imbunatatirea materialelor, metodelor de constructie si a proceselor utilizate in constructii civile, industriale si agricole.

Responsabilitati principale:

Colaboreaza cu inginerii de cercetare pentru realizarea de experimente, teste si analize asupra materialelor de constructii existente si noi, pentru a evalua performanta acestora si a identifica posibile imbunatatiri.
Asigura buna functionare si intretinerea echipamentelor si instrumentelor utilizate in procesul de cercetare.
Colecteaza si analizeaza datele experimentale obtinute, sub supravegherea inginerilor de cercetare.
Participa la studiul si analiza metodologiilor si proceselor de constructie utilizate in prezent, in scopul de a identifica si implementa imbunatatiri.
Colaboreaza cu inginerii de cercetare pentru dezvoltarea solutiilor de constructie inovatoare.
Asigura buna functionare si gestionarea documentelor si datelor obtinute din experimente si analize.
Participa la proiecte de colaborare cu alte institutii, universitati sau companii pentru dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii, materiale si procese de constructie.
Identifica si indeplineste criterii de finantare si colaboreaza la redactarea de cereri de finantare pentru proiectele de cercetare.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile, mecanice sau materialelor sau o experienta echivalenta de lucru.
Cunostinte in domeniul constructiilor civile, industriale si agricole, inclusiv procedurile si standardele de constructie.
Abilitati excelente de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua experimente si teste, si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati bune de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu alti colegi, clienti si furnizori.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare, cu strictete in respectarea procedurilor de siguranta.
Abilitati bune de organizare si managementul timpului, pentru a gestiona multiplele sarcini si proiecte in acelasi timp.
Cunostinte bune de utilizare a computerului si a programelor de analiza si prezentare a datelor experimentale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214217 - asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole