.

Cod COR asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Cod COR asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Cod COR: asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Cod COR: 214220 - asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Meseria de asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri se intinde pe o perioada de peste un secol. Meseria a inceput in anii 1800, cand inginerii au inceput sa construiasca cai ferate si drumuri in intreaga lume. In acea perioada, asistentii de cercetare au fost responsabili de colectarea datelor si informatiilor necesare pentru a construi cai ferate, drumuri si poduri. Acestia au fost responsabili de colectarea datelor despre teren, topografie, geologie si alte informatii necesare pentru a construi cai ferate, drumuri si poduri. In anii 1900, asistentii de cercetare au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a colecta date si informatii, cum ar fi sondele si echipamentele de masurare. Acestia au fost responsabili de colectarea datelor si informatiilor necesare pentru a construi cai ferate, drumuri si poduri in intreaga lume. In prezent, asistentii de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri sunt responsabili de colectarea datelor si informatiilor necesare pentru a construi cai ferate, drumuri si poduri in intreaga lume. Acestia utilizeaza tehnologii avansate, cum ar fi GPS-ul si sistemele de monitorizare a terenului, pentru a colecta date si informatii.

Model fisa de post: asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri, cod COR 214220


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Scopul postului:
Asistarea cercetatorilor in activitatile de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri, contribuind la imbunatatirea proiectarii, constructiei si intretinerii infrastructurii de transport.

Responsabilitati principale:

Asista cercetatorii in activitatile de cercetare si dezvoltare, inclusiv colectarea si analizarea de date experimentale si de teren.
Participa la realizarea de analize si simulari pentru a evalua performanta si siguranta infrastructurii de transport.
Contribuie la elaborarea de proiecte pentru dezvoltarea de solutii inovatoare si eficiente in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri.
Asista in redactarea si publicarea de articole, rapoarte si studii referitoare la activitatile de cercetare.
Identifica si urmareste noi tendinte si tehnologii in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri si le adapteaza in cadrul proiectelor de cercetare.
Asigura gestionarea documentelor si datelor obtinute din experimente si analize.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile sau mecanice sau o experienta echivalenta in cercetarea de constructii de cai ferate, drumuri si poduri.
Cunostinte bune de utilizare a programelor de analiza si proiectare in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri.
Abilitati bune de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua analize si simulari si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati bune de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu colegii, clientii si furnizorii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare, cu respectarea stricta a procedurilor de siguranta.
Abilitati bune de organizare si managementul timpului, pentru a gestiona sarcinile si proiectele alocate in acelasi timp.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214220 - asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri