.

Cod COR asistent de cercetare in constructii hidrotehnice


Cod COR asistent de cercetare in constructii hidrotehnice

Cod COR: asistent de cercetare in constructii hidrotehnice

Cod COR: 214223 - asistent de cercetare in constructii hidrotehnice


Meseria de asistent de cercetare in constructii hidrotehnice face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii hidrotehnice

Istoria meseriei de asistent de cercetare in constructii hidrotehnice se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze modalitatile de a construi structuri hidrotehnice, cum ar fi baraje, diguri si canale. Aceste cercetari au fost esentiale pentru dezvoltarea infrastructurii hidrotehnice si au contribuit la progresul tehnologic si economic al societatii. In prezent, asistentii de cercetare in constructii hidrotehnice sunt angajati in proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si in proiecte de constructie si intretinere a structurilor hidrotehnice. Ei sunt responsabili pentru colectarea si analizarea datelor, precum si pentru prezentarea rezultatelor cercetarilor lor. De asemenea, ei sunt responsabili pentru aplicarea tehnologiilor si metodelor de constructie hidrotehnica in proiectele lor.

Model fisa de post: asistent de cercetare in constructii hidrotehnice

Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in constructii hidrotehnice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: asistent de cercetare in constructii hidrotehnice, cod COR 214223


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Asistent de cercetare in constructii hidrotehnice

Scopul postului:
Asistarea cercetatorilor in activitatile de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor hidrotehnice, contribuind la dezvoltarea si imbunatatirea proiectarii, constructiei si intretinerii infrastructurii hidrotehnice.

Responsabilitati principale:

Asista cercetatorii in planificarea, desfasurarea si gestionarea activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor hidrotehnice.
Asigura colectarea si organizarea datelor experimentale si de teren pentru analize si simulari ale performantei si sigurantei infrastructurii hidrotehnice.
Efectueaza analize si simulari sub indrumarea cercetatorilor pentru evaluarea performantei si sigurantei infrastructurii hidrotehnice.
Colaboreaza cu cercetatorii in dezvoltarea solutiilor inovatoare si eficiente pentru proiectele de constructii hidrotehnice.
Asigura respectarea reglementarilor si standardelor de siguranta in cadrul proiectelor.
Asista cercetatorii in redactarea si publicarea de articole, rapoarte si studii referitoare la activitatile de cercetare in domeniul constructiilor hidrotehnice.
Identifica si urmareste noi tendinte si tehnologii in domeniul constructiilor hidrotehnice si le adapteaza in cadrul proiectelor de cercetare.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile, hidrotehnice sau o experienta echivalenta in cercetarea constructiilor hidrotehnice.
Cunostinte de baza in hidraulica si mecanica fluidelor, precum si de proiectare si constructii hidrotehnice.
Abilitati bune de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua analize si simulari si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati bune de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu colegii, clientii si furnizorii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare, cu respectarea stricta a procedurilor de siguranta.
Abilitati bune de organizare si managementul timpului, pentru a gestiona sarcinile si proiectele alocate in acelasi timp.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214223 - asistent de cercetare in constructii hidrotehnice