Cod COR: 213147 - asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului
Meseria de asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.
Istoria meseriei de asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Incepand cu anii 1990, cercetarea in domeniul ecologiei si protectiei mediului a devenit o prioritate pentru guvernele din intreaga lume. Acest lucru a dus la cresterea numarului de asistenti de cercetare in acest domeniu. Acestia sunt responsabili pentru colectarea si analizarea datelor si informatiilor legate de ecologie si protectia mediului. De asemenea, ei sunt responsabili pentru prezentarea rezultatelor cercetarilor si a informatiilor catre publicul larg. Asistentii de cercetare in ecologie si protectia mediului sunt, de asemenea, responsabili pentru pregatirea rapoartelor si a documentelor necesare pentru aplicarea politicilor si strategiilor de protectie a mediului. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru pregatirea si prezentarea informatiilor catre autoritatile guvernamentale si organizatiile non-guvernamentale.
Fisa de post pentru meseria de asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului, cod COR 213147
Fisa postului pentru Asistent de cercetare in Ecologie si Protectia Mediului:
Descrierea postului:
Asistentul de cercetare in Ecologie si Protectia Mediului va lucra in cadrul unor proiecte de cercetare desfasurate in domeniul ecologic si de protectia mediului, in vederea colectarii si analizarii datelor de teren si de laborator si a sustinerii cercetatorilor in vederea elaborarii de solutii pentru problemele de mediu identificate.
Responsabilitati principale:
Asistarea cercetatorilor in dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare
Colectarea si analiza datelor de teren si de laborator
Sustinerea cercetatorilor in dezvoltarea de modele si solutii la problemele legate de mediu
Realizarea de rapoarte si prezentari pentru a prezenta rezultatele cercetarilor
Participarea la proiecte de cercetare si la conferinte si prezentari pentru a prezenta cercetarile
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare finalizate in ecologie, biologie sau o disciplina similara
Cunoasterea metodelor si tehnicilor de cercetare in ecologie si protectia mediului
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor
Cunostinte de modelare matematica si statistica
Abilitati bune de comunicare si prezentare
Capacitatea de a lucra in echipa
Conditii de munca:
Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori in cazul in care sunt necesare cercetari suplimentare
Posibilitatea de a lucra in medii diferite, cum ar fi laboratoare, zone de teren si medii naturale
Respectarea standardelor de siguranta si protectia mediului in timpul cercetarilor
Acestea sunt elementele de baza ale unei fise de post pentru Asistent de cercetare in Ecologie si Protectia Mediului. Este important sa se adapteze fisa de post la nevoile specifice ale organizatiei si ale proiectelor de cercetare in care va fi implicat asistentul de cercetare.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.